Fulya Omaç / Çeşme

Ayrıca bu sayının daha da artması için ayrıca cep telefonlarına bilgilendirici mesaj gönderiyor. Bağışçıları onurlandırmak amacıyla da 10. bağışta bronz, 25. bağışta gümüş, 35. bağışta altın madalya, 40. bağışta ise plaket takdim ediyor. Ayrıca sertifika veriyor. Kızılay'ın bu kampanyaları sonucu Çeşme'de de kan alımında geçen yıla göre 283 artış oldu…

 ÇEŞME’DE 10 SAATTE 72 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

 Kızılay gezici kan bağışı aracı, periyodik olarak her üç ayda bir geldikleri Çeşme’de bu kez 10 saat içinde 72 ünite kan bağışı aldı. 75 başvurunun 3’ü kan vermeye uygun olmadığı için kan alınmadı. Kan bağışında bulunan 10 kadın, 62 erkekten bazıları hayatlarında ilk defa kan bağışında bulunduklarını ve bundan sonra düzenli, sağlıkları elverdiği sürece kan vermek istediklerini söyledi. Düzenli kan bağışında bulunanlar ise her verdikleri bir ünite kanın 3 kişiye can olmasından mutluluk duyduklarını aktardı.

 ÇEŞME BİR YILDA 1290 ÜNİTE KAN BAĞIŞI YAPTI

Kızılay İzmir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul, Çeşme’de kan bağışında bulunanlarının sayısının her geçen gün artmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “2013 yılında Çeşme’nin çeşitli noktalarına gerek çadır kurarak gerekse de gezici kan bağışı aracıyla gelerek 30 çalışma yapan Kızılay, yıl boyunca 1044 erkek ve 246 kadın bağışçıdan toplam bin 290 ünite kan bağışı aldı.


Yine geçtiğimiz yıl Çeşme halkının kan bağışı konusunda bilinçlenmesini sağlamak için ilçede bulunan tüm lise son sınıflara, halk eğitim merkezi öğrencilerine, meslek yüksek okulu öğrencilerine ve tüm sivil toplum kuruluşu önderleri ile muhtarlara müftülüğe bağlı hocalara kaymakamlık önderliğinde bir dizi eğitimler ve seminerler düzenledik. Ve tüm bunların sonucunda Çeşme halkı yaptıkları bağışlar ile bizi dolayısı ile hasta ve hasta yakınlarını yalnız bırakmadı.
Unutmayalım ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Tüm Çeşme halkına destekleri için teşekkür ediyoruz. Bununla beraber tüm ilimizde yağmur soğuk sıcak demeden kan bağışlayan tüm duyarlı ve bilinçli vatandaşlarımıza sizin nezdinizde teşekkürü bir borç biliyor, saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.