Ortopedi uzmanı Op. Dr. Baran Şen’in Çeşme Devlet Hastanesi’nde yaptığı başarılı ameliyatlar, uyguladığı tedaviler ve hastalarına sempatik yaklaşımı nedeniyle yarımadadaki ortopedi hastaları artık ameliyat olmak için İzmir’e gitmediği gibi, ünü Çeşme dışına taştığından çeşitli illerinden hastalar da ameliyat ve tedavi olmak için artık Çeşme’yi tercih ediyor.

Hatta gelenler arasında yurt dışında yerleşik Türkler de var. Alınan tedavinin yanı sıra Çeşme Devlet Hastanesi’nin hasta ve refakatçisine sunduğu 5 yıldızlı oda konaklama hizmeti de bunda büyük etken..

Çeşme, Dr. Şen ile ‘Sağlık’ta da marka oluyor

The New York Times ve Daily Mail örneklerinde olduğu gibi dünyaca ünlü gazete ve internet sitelerinde turizm potansiyeli nedeniyle adından övgüyle bahsedilen Türkiye’nin incisi Çeşme, şimdi de sağlık alanında adından sıkça söz ettiriyor. Bu günlerde ortopedi branşında ameliyatlar ve ameliyatsız tedavi yöntemleriyle hayli popüler olan belde, Çeşme Devlet Hastanesi bünyesinde bu yıl devreye girecek fizik tedavi merkezi ve seneye yapımının tamamlanması planlanan Termal Turizm Sağlık Merkezi (TETUSA) ile yurt dışında da bir cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

KULAKTAN KULAĞA TAVSİYELERLE ÜNÜ TÜRKİYE’YE YAYILDI

Aliağa Devlet Hastanesi’nden Çeşme Devlet Hastanesi’ne atanan ve geçen yıl Ocak ayında ‘Başhekim Yardımcısı’ ve ‘Ameliyathane, Klinikler ve Acil Servis Sorumlusu’ olarak göreve başlayan Op. Dr. Baran Şen’in, özellikle diz ve kalça protezi cerrahisinde yaptığı başarılı operasyonlar turizmin marka destinasyonu Çeşme’yi, sağlık alanında da markalaştırmaya başladı. Göreve geldiğinden bu yana (13 ayda) yaklaşık 450 ameliyata imza atan Dr. Şen’in koyduğu doğru teşhisler, yaptığı başarılı operasyonlar, uyguladığı tedavi, hastalarıyla özel muayenehane doktoru gibi ilgilenmesinden memnun kalan hastaları ve hasta yakınlarının kulaktan kulağa yaptığı tavsiyelerle ünü Çeşme dışına taştı. İzmir’den İstanbul’a, Ankara’dan Ağrı’ya, Antalya’dan Rize’ye kadar Türkiye’nin birçok yerinden gelen, hatta yurt dışında yerleşik Türk hastalar Dr. Şen’in tedavisi altına girdi. Bu hastalar çektikleri acılardan kurtulup, sağlıklarına kavuşturduğu için de doktorlarına sonsuz minnettar bir şekilde evlerine dönüyor.

SANAT VE SİYASET CAMİASININ TANINMIŞ SİMALARINI TEDAVİ ETTİ

1982 İzmir doğumlu, yani İzmir’in yetiştirdiği bir değer olan Op. Dr. Baran Şen’in tedavi ettiği hastalar arasında ünlü sanatçılar Emre Altuğ, Asuman Dabak, Aynur Aydan, Can Yaman ve Müge Akyamaç, eski bakanlardan Ali Nail Erdem, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti İzmir Milletvekillerinden Necip Kalkan, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli ve Atilla Kaya, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ve ailesi, DYP İzmir eski Milletvekili Yıldırım Ulupınar, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Belediye eski başkanlarından Nuri Ertan ve eşi Hayriye Hanım, Dost Pide’nin Sahibi Reşat Akbaykal ve Dalyan Residence & Hotel’in sahibi Nedim Demirağ da bulunuyor.

YURT DIŞINA AÇILMA ZAMANI

Özellikle Total Diz ve Kalça Protezi Cerrahisi, Menüsküs Ön Çapraz Bağ Tamiri, Diz, Ayak Bileği ve Omuz Artroskopisi, tüm kırıkların cerrahi tedavisi ile El ve Mikro Cerrahi alanlarında yaptığı başarılı operasyonlarla devlet hastanelerindeki bilindik doktor imajını da pozitif yönde etkileyen Dr. Şen, bundan sonraki hedeflerinden bir tanesinin de yurt dışına açılmak olduğunu söyledi. Şen, “Yaptığımız araştırmalar sonucu, komşumuz Yunanistan’ın kuzey bölgelerinden hatırı sayılır bir oranda kişinin ameliyat veya tedavi olmak için Bulgaristan’a gittiğini tespit ettik. Çok daha uygun fiyatlarla insanlar Bulgaristan’da tekrar sağlıklarına kavuşuyor. Biz hem sağlık tesisi, hem de uzman açısından Bulgaristan’dan birkaç fersah ilerideyiz. Bunun önemli kanıtlarından biri Yunanistan’ın Kos adasından Bodrum’a sağlık tedavisi için gelenler. Bu yüzden Bodrum’da çok sayıda özel sağlık kuruluşları var. Kos Devlet Hastanesi yetersiz kaldığından, özel muayene ücretleri de yüksek olduğundan Bodrum’u tercih ediyorlar. Bizde kapsamlı özel sağlık kuruluşu yok ama, Çeşme Devlet Hastanesi bu tür kuruluşların çoğundan daha donanımlı. İlk etapta Sakız, Midilli ve Sisam adalarındaki potansiyel üzerinde ortak bir çalışma yapılabilir. Bu adalardaki önemli vakalarda hastalar ameliyat ve tedavi için Atina’ya gidiyor. Orada da, metropollerde sıra beklemek, arzu edilen tedaviyi alamamak gibi sorunlar var. Oysa biz burada mükemmel bir tedavi seçeneği sunabiliriz. Konuyu çok yönlü araştırıyoruz. Yakın bir zamanda Sakızlı meslektaşlarımızı Çeşme’ye davet edecek, biz de adayı ziyaret edeceğiz. Söz konusu insan sağlığı olunca, milliyet, dil, din farkı gözetmeksizin her türlü işbirliğine varız” diye konuştu.

ADETA ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ DAL HASTANESİ

27 Mayıs 2015 tarihinde modern binasında hizmet vermeye başlayan Çeşme Devlet Hastanesi ilk yedi ayında toplam 216 bin 471 poliklinik hizmeti verdi. Bu süre içinde yatan hasta sayısı 775, yapılan ameliyat sayısı 2 bin 639 olurken, 8 doğum gerçekleşti. 2016 yılında ise toplam poliklinik sayısı 284 bin 71, yatan hasta sayısı bin 779, ameliyat sayısı 6 bin 358 olurken, doğum sayısı 14’e yükseldi. 29 Aralık 2015 tarihinde Çeşme’ye atanan başhekim yardımcısı Op. Dr. Baran Şen’in ilk altı aylık çabaları sonucu, hastane boş yataklardan kurtuldu, ameliyathanesi her gün hız kesmeden Çeşmelilere ve diğer hastalara şifa dağıtmaya başladı. Onun sayesinde Çeşme Devlet Hastanesi, adeta Ege Bölgesi’nde ortopedi ve travmatoloji DAL HASTANESİ (organ veya organ grubu hastalarının müşahede, muayene, teşhis, tedavi ve rehabilitasyonlarının yapıldığı sağlık kurumları) olarak anılmaya başladı. Artık hafta sonu da dahil Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar, tüm idari kadro ile vizitler yapmakta, uzman doktorlar da acil serviste görev almakta. Hastanenin hizmet kalitesinin bu kadar yükselmesinde hastane yönetiminin de çok ciddi katkısı var. Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merve Yaşar bu anlamda başrolü üstleniyor. Merve Yaşar her gün personelle toplantılar yaparak, hemşirelerin, personelin hastalara nasıl davranmaları gerektiğini, ilaç takibini, bakım standartlarının önemini anlatıyor. Fırsat buldukça hastaları odalarında ziyaret edip, bir sorunları olup olmadığını sorarak yakından ilgileniyor. Yüzündeki içten gülümsemesiyle ve pozitif enerjisiyle, yaptığı hasta ziyaretlerinde hastaların kendini çok daha iyi hissetmesini sağlıyor.

ÇEŞME HALKININ İZMİR’E TIBBİ MUHTAÇLIĞI AZALDI

İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ve ekibinin destek ve teşvikleri ile Çeşme Devlet Hastanesi’nde gerekli görülen tüm birimler personel desteği ile açılarak hizmet vermeye başladı. 2015 yılında panoramik röntgen cihazı, dopler usg, 2016 yılında ise tomografi, kemik dansitometri, EEG, EMG, dermatoskop, dört adet hemodiyaliz cihazı tüm ekipman ve çalışan personeli ile hizmet kervanına katıldı. Böylece acillerden sevk oranları düştü, Çeşme halkının İzmir’e tıbbi muhtaçlığı, birkaç zorunlu haller dışında iyice azalmış oldu. Diğer taraftan da alt yapı eksikliklerinin giderildiği Çeşme Devlet Hastanesi’nde sunulan güler yüzlü hizmet herkesin dikkatini çekti.

KUTU KUTU:

Op. Dr. Baran Şen’in tedavi ettiği bazı hastalardan görüşler:

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur: Asistanlığından beri aile doktorum.

DYP İzmir eski Milletvekili Yıldırım Ulupınar: Her zaman çok çalışkandı.

ŞİMDİ NE DİZ, NE BEL AĞRIM KALDI, ÇOK RAHAT YÜRÜYORUM

Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede: (Protez ameliyatı oldu)

Yaklaşık 6-7 yıldır dizlerimde ağrı vardı ama son bir yıldır iyice yaşam konforumu etkilemeye başlamıştı. Bu süreçte İzmir’de ortopedi alanında isim yapmış doktorlar da dahil birçok doktora gittim ama bir türlü ameliyata karar veremedim. Dr. Şen’in tedavi ettiği bir dostum ‘Mutlaka git, bir görüş’ dediğinde randevu alıp gittim. Bana o kadar güven vermiş ki, nasıl olduğunu anlamadan kısa sürede kendimi ameliyat masasında buldum. Bir hafta arayla her iki dizimden de ameliyat oldum. Ameliyat sonrası hiç ağrı hissetmediğim gibi, dizlerimden kaynaklı belimdeki ağrılarım da geçti. Şimdi çok rahat yürüyorum. ‘İyi ki Baran Şen’e bu ameliyatı olmuşum’ diyorum. Zaten ünü Çeşme dışına da taştı. Duyan geliyor, sürekli ameliyat yapıyor, herkesi sağlığına kavuşturuyor. Bir hastaneyi hastane yapan doktorlarıdır. Doktorlar hastaları iyileştirecek, hastalar memnun kalacak ki, vatandaş hastaneye umutla gelsin, ayakları geri geri gitmesin. Dr. Şen sayesinde de Çeşme Devlet Hastanesi ortopedi üzerine isim yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

DR. ŞEN, ÖRNEK BİR DOKTOR

Fulya Omaç: (Ayak bileği kırık tedavisi)

9 basamak merdivenden düşmem sonucu ayak bileğim 3 yerinden parçalı kırıldı, yan bağlarım koptu. İlk tedavim ayağımı kırdığım Yunanistan’ın Kos adasında yapıldı. ‘Türkiye’de hangi doktora gitsem’ diye tanıdıklara sorduğumda, İzmir dışından bile isim tavsiye edenler oldu ama birçoğunun ortak tavsiyesi Dr. Şen’di. Kırık röntgenimi gören 3 farklı ortopedi doktoru dostum ‘Çok riskli kırık, kesin ameliyat’ derken, Dr. Şen, ‘Doku ve kemik yapın ameliyata uygun değil, ek sorunlar yaratır, seni ameliyatsız iyileştireceğim’ dedi. Kendisine güvendim ve tedaviye başladık. Riskli olan kırığımı ameliyatsız ve bana hiçbir sorun yaşatmadan iyileştirdi. Kırık maceramı takip eden dostlarım, olumlu gelişmelere şahit oldukça ortopedik ve travmatolojik sorunları olan yakınları için doktorumdan randevu almamı istediler. Baran Şen Çeşme için çok büyük şans. Şimdiden ünü Çeşme dışına taşmış durumda, ileride Türkiye dışına da yayılacağından şüphem yok. Kendisine sonsuz teşekkür ediyor, başarıların devamını diliyor ve diğer hastanelerimizde de sağlığımızı gözü kapalı emanet edebileceğimiz böyle başarılı ve hastalarıyla yakından ilgilenen örnek doktorların sayısının artmasını diliyorum.

BURASI ÖZEL HASTANELERİN BİLE ÖTESİNDE

Semra Aküzüm: (Protez ameliyatı oldu)

11 yıldır dizimde ağrılarım vardı. Sürekli erteleyip duruyordum. Artık kemikler iyice birbirine sürtmeye başladığında, İzmir’de diz protezi konusunda uzman çeşitli doktorlara gittim ama bir türlü karar veremedim. Sonra Dr. Şen’e ameliyat olan Çeşmelilerden methini duyunca gittim ve ameliyat oldum. Memnuniyetimi görünce benim gibi doktor arayışında olan arkadaşlarım, biz de muayene için sıra alalım demeye başladılar. Herkese doktorumu tavsiye ediyorum. Hemşireler de hastayla çok ilgileniyor. Burası devlet hastanesi gibi değil, özel hastanelerin bile ötesinde..

74 YAŞINDA BASTONU ATTIM

Fatma Sağlamdemir: (Protez ameliyatı oldu)

74 yaşındayım, 20 yıldır dizlerimden ağrı çekiyordum. Çeşitli tedaviler oldum ama artık son safhaya gelmiştim. Tavsiye üzerine geldiğim doktor Baran Şen de ameliyat olmam gerektiğini söyledi. 10 gün arayla iki dizime de operasyon yaptı. Şimdi yıllarca çektiğim ağrılarımdan kurtuldum. Son altı yıldır baston kullanıyordum. Şimdi bastonsuz yürüyebiliyorum. Bugüne kadar çok tanınmış doktorlara da gitmiştim ama ameliyat için kimseye güvenememiştim. Gencecik doktora güvendim, çok da memnunum. Bazı doktorlar mesleğine adar kendini. Baran Şen de öyle. Hastalarıyla ilişkisi çok güzel, resmen işinin aşığı. Hafta sonu bile hastasını ziyarete geliyor. Kendi oğlum diyebileceğim kadar saygılı. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.

BANA VERDİĞİ HAREKETLER, İKİ YAKINIMA VERİLMEDİ VE İYİLEŞEMEDİLER

Leyla Ertaş: (Protez ameliyatı oldu)

10 yılı aşkın zamandır dizlerimden sorun yaşıyordum. Aynı ameliyatı olan arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Baran Bey’e ameliyat oldum. Çünkü o kadar çok doktora gittim bugüne dek ama hiçbiri bana onun verdiği güveni vermedi. Şimdi ağrım kalmadı, çok memnunum. Ameliyat sonrası bazı hareketler verdi, onları yapıyorum. Daha önce kız kardeşim Alanya’da bir hastanede diz protezi ameliyatı olmuştu. Ablamın kızı da Almanya’da. Onlara Baran Bey’in bana yapmamı söylediği hareketler verilmemiş. Her ikisinin de şikayeti tam olarak geçmedi. Benim memnuniyetimi duyduklarında “Keşke biz de senin doktora ameliyat olsaymışız” diyorlar.

Reşat Akbaykal: Eskiden tedavi olmak için Aliağa’ya gidiyorduk. Çeşme’ye atanmasından dolayı çok mutluyuz. Şimdi kilometrelerce yol gitmek zorunda kalmıyoruz. Ancak umarım olmaz ama başka bir şehre de atansa güvenle sağlığımızı emanet ettiğimiz Dr. Baran Şen’e gitmekten vazgeçmeyiz. Aradaki kilometrelerin hiç önemi yok, doktorumuz nerede, biz oradayız.

Fulya OMAÇ / Çeşme