Üç hastane üç ayrı rapor

Mediha Yazıcı’nın eşi Mehmet Yazıcı, Almanya’da aldıkları yüzde yüz iş göremezlik raporu sonrası Türkiye gelişen olayları şöyle anlattı:

“Eşimin Türkiye’de malulen emekli olması için gerekli tüm işlemleri tamamladık ve gerekli ödemeleri yaptık. Bizi heyet raporu alınması için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’ne gönderdiler. Doktorlar eşimi muayene ettiler. Olumlu haber beklerken, geçenlerde başvurumuzun reddedildiği yazısı geldi. Neden olarak ta heyetin eşime sadece yüze 60 iş göremezlik raporu verdikleri gösterildi. Eşime Ankara Sincan Devlet Hastanesi ise yüzde 99 iş göremezlik raporu vermişti”.



Kendi işini kendi görebilirmiş

Almanya’da yüzde 100 iş göremez olarak görülüp emekli edilen Mediha Yazıcı’nın, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nden alınan heyet raporunda “Yüzde 60 çalışma gücünü kaybettiği ve başka birinin bakımına muhtaç olmadığı” ifadesi yer alırken, Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün ret yazısında  “Başka birinin bakımına muhtaç olmadığınız anlaşıldığından maluliyet aylığınızın bağlanmasına imkan bulunmamaktadır” ifadesi yer aldı.

“Devlet büyüklerime sesleniyorum”

Almanya’nın yüzde yüz iş göremez deyip emekli ettiği Mediha Yazıcı “Almanya burada benim yatacağım özel elektrikli yataktan, banyo ve  tuvalet ihtiyacım için gerekli özel donanımı verdi. Eşim 24 saat bakımımla ilgilendiği halde haftada üç kez evimize bakıcı hemşire gönderiyor. "Gavur" dediklerimiz bana sahip çıkıyor, ama kendi ülkemdekiler bu halde benim hala çalışabileceğimi düşünüyorlar. Bu nasıl adalettir. Devlet büyüklerime sesleniyorum,  benim halimi görsünler, ben bu halde nasıl çalışabilirim?” dedi.