Son olarak Almanya’nın Münih kentindeki, Türkiye kökenlilerin yoğun yaşadığı semtlerden biri olan Neuperlach semtindeki, Neuperlach Kliniği’nde özel kurulan sağlık hattından Türkçe olarak randevu alma projesi başlatıldı. Yurttaşlarımız, 089-6794 2100 numaralı telefonu arayarak rahatsızlıklarının kliniklerde tedavileri konusunda Türkçe olarak bilgi ve randevu alabilecekler.
Kliniğin Genel ve Visseral Cerrahi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Natascha Nüssler yeni randevu sistemi ile ilgili olarak şunları söyledi:

“İnsan, özellikle hasta olduğunda sıkıntılarını kendi dilinde anlatmak istiyor. Biz doktorlar için de tedavinin başarılı olabilmesi için hastayı anlayabilmek çok önemli. Münih’te çok sayıda Türk yaşıyor. Türkiye kökenli elemanımız Dr. Leyla Dost ile birlikte Türk hemşehrilerimize yardımcı olmaya çalışacağız“

Henüz Türkçe konuşamadığını söyleyen Başkanı Prof. Dr. Natascha Nüssler “Önümüzdeki günlerde Türkçe kursa başlıyorum, böylece Türk hastalarımı daha iyi anlamayı umuyorum“ dedi.

Kliniğin Türkiye kökenli çalışanlarından Dr. Leyla Dost ise Türkçe Sağlık Danışma Hattı Türk hemşerilerine kendi dillerinde hizmet vermekten sevinç duyacağını söylerken “Doktor ve hasta ilişkilerinde iletişimin çok önemli olduğunun bilincindeyim. Türkçe olarak telefonla yapılan başvurularda Türk hastaları dinleyeceğiz ve hastalıkları hakkında bilgilendireceğiz. Biz bu bölümde karın bölgesinde oluşan her türlü kansere bağlı ameliyatları, safra kesesi taşları ve tüm fıtık ameliyatlarını yapıyoruz. Şefim Prof. Dr. Natascha Nüssler tüm Dünya çapında tanınmış bir kanser uzmanı olduğundan, yurttaşlarımıza özellikle öneriyorum“ dedi.

Kültürler arası bakım Müdürü Elisabeth Wesselman ise “Sadece geçtiğimiz yıl kliniklerimizde çoğu Türkiye kökenli 14 binin üstünde yabancıyı tedavi ettik. Göçmen kökenli hastalara daha mükemmel hizmet verebilmek için anadilde iletişim ve kültürel farklılıkları göz önüne alan hizmet anlayışı önemlidir“ dedi. Wesselman “Kliniklerimizde yüzün üzerinde tercümanla 35 dilde tercümanlık hizmetleri veriyoruz. Türkçe Sağlık Bilgilendirme Toplantıları düzenliyoruz. Özel Türkçe sağlık danışma hatları kurduk“ diye konuştu.

Yurttaşlarımız (089) 6794-2100 numaralı Türkçe Sağlık Danışma Hattı’nı, hafta içinde 9.00-15.00 saatleri arası arayıp, kliniklerde tedaviler konusunda Türkçe olarak bilgi alabilecekler.

Neuperlach Kliniği, Bogenhausen, Harlaching, Schwabing ve Dermatologischen Fachklinik in der Thalkirchner Strasse kliniklerinin yanı sıra “Staedtisches Klinikum München GmbH’nın beş kliniğinden biri. Bu klinikler bünyesinde geçtiğimiz yıl 160 bin hasta tedavi görürken, kliniklerin 3400 yatak kapasitesi ve 70 değişik ülkeden 8500 çalışanı olduğu belirtildi.