AB Komisyonu'nun çevreden sorumlu üyesi Janez Potocnik, düzenlediği basın toplantısında Avrupa’da yaşayanların kişi başına ortalama 200 naylon poşet kullandığını, bunların doğada uzun süre kaldığını, tamamen yok olmaları için yüzlerce yıl geçmesi gerektiğini söyledi. Özellikle deniz canlılarına büyük zarar veren naylon poşetler için kısıtlama getirileceği, önlemler sayesinde bu oranın yüzde 80 oranında azaltılabileceği bildirildi.

Alman 2’nci devlet televizyonu ZDF’nin haberine göre, AB Komisyonu tarafından hazırlanan taslakta, AB üyesi ülkelerin naylon poşeti tamamen yasaklanabilecek. Çeşitli Avrupa ülkelerinde poşetlerin ücretli hale getirilmesi yoluyla naylon poşet kullanım oranı düşürülürken, bunun taslak haline getirilebilmesi için çalışmalar son aşamaya geldi.

Polonya, Macaristan, Slovakya ve Portekiz'de tek kullanımdan sonra atılan naylon poşet sayısı, yılda kişi başına 466’ya ulaşırken bu oranın Almanya’da 64 civarında olduğu belirtildi.  Almanya Federal Çevre Kurumu (UBA) Başkanı Jochen Flasbarth, özellikle Akdeniz’e kıyısı olan AB ülkelerinde naylon poşet yasağının yürürlüğe girmesini doğru bulduğunu belirtti.