Silopi’de Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır, DBP PM üyesi Seve Demir ve Özgür Kadın Kongresi (KJA) Üyesi Fatma Uyar ile kimliği belirsiz 20 yaşlarında bir erkek öldürüldü.

HDP’li Ferhat Encü, “Abluka altındaki Yeşiltepe mahallesinden dün (önceki) gece saat 19.00 sıralarında 8 kişi çıkmak isterken özel harekâtçılar tarafından pusuya düşürülmüş. 4’ü infaz edilmiş. Ambulanslar yaralıları alamadı. 3’ünün gece, 1’inin cenazesi bugün (dün) alınabilmiş” dedi. 3 siyasetçi kadının öldürülmesinin Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in öldürülmesinin 3. yıldönümüne 4 gün kala yaşandı. HDP’li Pervin Buldan, Twitter’dan “Paris katliamından bir farkı yok. Lanet olsun” diye yazdı.

Cizre ve Silopi’de son 20 günde aralarında bebeklerin, çocukların, kadınların ve yaşlıların da da bulunduğu 55 sivil yaşamını yitirdi. İki ilçede 8 kişi kalp krizi sonucu ve hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitirirken 47 kişinin ateşli silah yaralanması ve bombardıman nedeniyle öldüğü belirtildi. Mehmet Mete’nin (11) cenazesinin 20 gündür bir camide bekletildiği, ailesinin de mahalleyi terk ettiği belirtildi.