Almanya’nın Hamburg kentinde uzun yıllardan sonra sahne alan şarkıcı Sibel Can düğün salonunda verdiği konser öncesi Kürtler tarafından protesto edildi.

MARTİN ÇELİK VE SAİT ASLAN ORGANİZE ETTİ

Hamburg’un Harburg ilçesindeki Phönix Düğün Salonu’nun ortaklarından Alman Sosyal Demokrat Partili ( SPD) Belediye Meclis Üyesi Martin Çelik ve ethnoevents konser organizasyonlarının kurucusu sahibi ve aynı zamanda Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği'nin ( HAAK-BİR) Başkanı Sait Aslan tarafından düzenlenen gecede Sibel Can konser öncesi protesto ile karşılandı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı konser alanı yakınlarına gelen ‘Afrin ile Dayanışma Komitesi’ insiyatifi adına bir grup gösterici ‘Sibel Can Hamburg’dan defol, ‘ Sibel can değil, can alandır’ , ‘Afrin ile dayanışma’, Faşist Erdoğan’ yazılı dövizler taşıdı ve slogan attı.

TSK’nın 20 Ocak tarihinde Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na destek için aralarında Sibel Can’ın da olduğu bir grup ünlü ismin Hatay’da sınır karakolunu ziyaret etmesine Avrupa’dan sert tepki gelirken, Sibel Can’ın Hamburg’da vereceği konser öncesinde VIP’den bilet ayıran bazı sol kesimin ve Kürt işadamlarının bu kamouyu tepkilerinden dolayı biletlerini iptal ettikleri öğrenildi.

Sibel Can’ın konserine sol sivil toplum örgütleri temsilcileri katılmazken Hamburg Türk Toplumu (TGH) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kurtuldu ve Namık Yener ile SPD Altona İlçe Belediye Meclis Üyesi Mithat Çapar’ın katılması gözlerden kaçmadı.

Sibel Can’ın Hamburg organizesini düzenleyen SPD’li Martin Çelik daha önce yoğun tepkiler üzerine ‘ Kamuoyuna yansıyanlara biz de üzüldük. Soruşturmalarımıza göre Sibel Can’ın Hatay’a gitmediğini öğrendik. Basına yansıyan video cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaş günü kutlamasından olabilir. Biz savaşa ve kutuplaşmaya karşıyız’ şeklinde açıklamada bulundu. Çelik ayrıca muhalif basını tehdit etti.

Öte yandan Sibel Can’ın konserinin ‘basına kapalı düzenlendiği’ gerekçesiyle muhalif medyayı içeri almayan konser organizatörlerinin Hamburg Türk Basın Birliği üyesi ve kendisine yandaş basın için önceden konser bileti dağıtttığı görüldü.

Avrupa Postası