RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Sevda Noyan’ın “Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür” dediği, Esra Elönü'nün sunduğu Ülke TV’de yayınlanan “Arafta Sorular” programına ceza verilmemesi gerektiğini söyledi.

TÜK Üyesi İlhan Taşcı, dün, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “mazeret” bildirerek Üst Kurul toplantısına katılmadığını ve “Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyen Sevda Noyan’ın katıldığı programın Üst Kurul gündemine getirilmediğini belirtmişti.

"BÜYÜTÜLECEK BİR KONU DEĞİL"

Musa Savaş’ın internet üzerinden yaptığı "Dijital Gündem" adlı programa katılan RTÜK Başkanı Şahin, yaptığı açıklamada “Çok büyütülecek bir konu değil” dedi.

Şahin, Ülke TV’deki Sevda Noyan’ın tehditleri ve ölüm listesi hazırladığı yönündeki sözleri üzerine, “Ülke TV ile ilgili raporlar üst kurula gelecek. Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum. Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil” ifadelerini kullandı.