"Fransa seçimlerinin aynı zamanda Türkiye’nin seçimi" olduğunu belirten Doğu Perinçek, Emmanuel Macron’un Fransa’daki Amerikan tekellerinin temsilcisi olduğunu ifade ederek Le Pen'i savundu. Doğu Perinçek, Marine Le Pen’in 24 Nisan seçimlerindeki zaferinin dengeleri mazlumlar lehine değiştireceğini söyledi

Perinçek, "Avrasyacı Le Pen’den tarafız" dedi. Perinçek, Macron’un Fransa’daki Amerikan tekellerinin temsilcisi olduğunu söyledi. Perinçek, Fransa seçimlerinde bütün dünyanın savaştığını, Le Pen’in zaferinin dengeleri mazlumlar lehine değiştireceğini ifade etti.

Aydınlık'ta yer alan habere göre Fransa seçimlerinin Atlantik-Avrasya savaşının bir sahnesi olacağını bildiren Perinçek, “Yükselen uygarlık Avrasya bugün Fransa’da da gündemdedir. Fransa’daki seçimleri biz kendi seçimlerimiz gibi görüyoruz” dedi.

Perinçek  partisinin Çankaya kurultayında şunları söyledi:

“Vatan Partisi olarak en önemli özelliğimiz kurultayları mücadele cephesinde yapmaktır. Bugün Fransa cephesindeyiz. O seçimlerde biz de varız. Çünkü Fransa’da çürüyen Atlantik sistemiyle Avrasya savaşıyor. Fransa’da bütün dünya savaşıyor. Macaristan, Sırbistan, Kazakistan, Pakistan, Afganistan, Suriye vs. buralarda da bütün dünya vardı. Rusya’nın NATO kışkırtmalarını püskürten harekâtında yine herkes var.”

'MACRON TÜRKİYE VE ASYA-AFRİKA DÜŞMANI'

Doğu Perinçek Le Pen’in programıyla ilgili şunları söyledi: 

“Fransa’da Avrasyacı Marine Le Pen NATO’dan çıkacağını ilan etti. ‘Kırımı Rus toprağı olarak göreceğiz’ dedi. ‘Filistin’i tanıyacağız’ dedi. Öyleyse biz o cephedeyiz. Marine Le Pen’den tarafız. Fransa’da on binlerce Afrika kökenli, Arap ve Türk vatandaş olarak var. O nedenle de biz orada varız. Türkiye düşmanı Macron yenildiği zaman ABD yenilecek. Le Pen kazandığı zaman bütün dünya dengeleri mazlumlar yararına değişecek. Macron, Fransa’nın tepesindeki büyük tekellerin temsilcisi, Amerika’nın adamı. Vatan Partisi Macron’a karşı Asya’nın yanındadır.”

Doğu Perinçek partisine Fransa seçimleri için Türkiye ve dünya çapında görev verdiğini, seçimi seyretmeyeceklerini aktardı. Sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatan Partisi olarak bu seçimi seyretmiyoruz. Fransa örgütümüzü harekete geçirdik. Cezayir, Tunus, Fas, Filistin gibi yerlerdeki dostlarımızla iletişime geçtik. Parti örgütüne de görev veriyorum. Fransa’daki akrabalarımızı, tanıdıklarımızı arayalım. Onları Le Pen’e oy vermeye, oy verdirmeye davet edelim. Örneğin bugün Lyon’da parti örgütümüz bir kahvede bu gündemle toplanıyor. Sırbistan ve Macaristan’da olduğu gibi Atlantik sitemini seçim sandığına gömmek için harekete geçiyoruz."

Almanya: Öğretmenler seminerde bir araya geldi Almanya: Öğretmenler seminerde bir araya geldi