Ganime GÜLMEZ-Gießen

23 Haziran’da son duruşması görülen, Dannenröder Ormanı İşgalcileri’nden Ella’ya 27 ay hapis cezası verildi.

Hessen Eyaleti’nde bulunan Dannenröder Ormanı'ın yüzlerce ağacı, A-49 otoyolu yapılma planıyla çoktan kökünden söküldü bile. Buna karşı yıllardır mücadele veren aktivistlerin, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri Orman İşgali sırasında polis zoruyla dışarıya çıkarılmalarının ardından tutuklanan ve yaklaşık 7 aydır Frankurt’ta tutuklu olarak yargılanan Ella'ya ise 27 ay hapis cezası verildi.

Alsfeld Mahkemesi’nin bu kararı bir çok kurum ve Ella’nın avukatı Tronja Döhmer tarafından; “Politik bir karar” olarak değerlendirildi.

Almanya: Havalimanlarında yeniden grev başladı Almanya: Havalimanlarında yeniden grev başladı

Ve bu kararın ardından hemen 23 Haziran’da Marburg’da, 24 Haziran’da da Frankfurt’ta çok sayıda kurumun katıldığı protestolar gerçekleştirildi. Ella’ya verilen hapis cezası ve bu adaletsizlik kınandı!

Ella'nın ağaçların üzerine kurdukları barakalardan, polisin 'uyarısına' olumsuz yanıt vermesi ve ardından polislerin elektroşok cihazı kullanmasıyla birlikte, kendini hızla aşağıya sarkıtmasının görüntüleri mevcut. Ardından polis kendisini tutuklarken, polise mukavemet etmediği ve polislere karşı bir şiddet göstermediğinin görüntüleri de mevcut.

Bütün bunlara rağmen; Ella'ya ‘polise mukavemet ve polis yaralamaktan’ dolayı 27 ay hapis cezası verilmiş durumda.