DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Çanakkale İl Kongresi’nde konuştu.

AKP hükümetine yönelik eleştirilerde bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son dönemdeki çıkışlarına işaret ederek şöyle konuştu:

Hükûmetin istikametini küçük ortak belirliyor

Seçimlerde vatandaş oy verdi, bir cumhurbaşkanı seçti. Seçilen cumhurbaşkanı tuttu, yüzde 10 oy almış bir genel başkana memleketi teslim etti. Hayretle izliyoruz. Küçük ortak ne söylese, hükûmetin istikameti o taraf oluyor. Milli irade dediğiniz şey, yüzde 10 oy almış bir genel başkanın devleti esir alması mı?

Küçük ortak iktidarı da muhalefeti de fırçalıyor

Küçük ortak, ülkede Sayın Erdoğan dışında ne kadar siyasetçi varsa hepsine bağıra bağıra fırça çekiyor. İktidar partisindenmiş, muhalefet partisindenmiş hiç farketmiyor. Çete liderleri siyasetçileri tehdit etsin, siz de ekranlardan hakaret dolu, hiddet dolu açıklamalar yapın… Siyasetten anladığınız bu mu?

Küçük ortağın yayınlarına 18 yaş sınırı konulsun

Çok bağırıyorsunuz. Bağırmanıza gerek olmasın diye önünüze mikrofon koyuyorlar. Bu toplum bağırış çağırış istemiyor artık. RTÜK’e bir çağrı yapmak istiyorum. Pandemi dönemindeyiz. Çocuklarımız evlerde. Küçük ortağın yayınlarına 18 yaş sınırı konulsun lütfen. Çocuklarımızın edep ve ahlâkını bozacak hakaretlerin yayınlanması çok sakıncalı. Çocuklarımızın evde bağırış çağırış, küfür dinlemesini, siyasetçilerin topluma kötü örnek olmasını istemiyoruz.

Güçlü ekonomi, 95 yıllık borcu iki senede oluşturmak mıdır?

Düne kadar güçlü ekonomiden bahsediyorlardı. Bu ülkenin tam 95. yılındaki borç stokunu, son iki senede iki katına çıkardılar. Cumhuriyet tarihi boyunca oluşan borçlanma kadar, sadece son iki senede ilave borç oluşturmak mıdır güçlü ekonomi? Dolarda, euroda, faizde, enflasyonda artışı önleyememek, Merkez Bankasının rezervlerini tüketmek midir güçlü ekonomi?