CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zamlar geri çekilene kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yüksek elektrik faturalarına tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a elektrik faturalarındaki KDV oranını yüzde 1'e indirmesini öneren Kılıçdaroğlu, "31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını da geri al, faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümden vazgeç, bırak insanlar rahat bir nefes alsın" ifadelerini kullandı.

Çok uzun zamandır "Kara Kış Fonu" çağrısı yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, artık bunun için çok geç kalındığını ve vatandaşın zor durumda olduğunu belirtti:

"Saraylılar zengin hayatın tadını çıkarırken milyonlarca insan dayanılmaz bir şekilde artan yoksulluk ve geçim sıkıntısına tahammül etmek zorunda bırakılıyor. Aylardır bu günlerin kapıda olduğunu her fırsatta söyledim."

Kılıçdaroğlu: ‘Partimin bütün adaylarına desteğim tamdır’ Kılıçdaroğlu: ‘Partimin bütün adaylarına desteğim tamdır’

KDV YÜZDE 1'E DÜŞSÜN ÇAĞRISI

Elektrik faturalarında yüzde 5 elektrik ve hava gazı tüketim vergisi ile yüzde 18 KDV olduğunu dile getiren CHP lideri, çözüm önerisi olarak yaza kadar KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi çağrısı yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin" diyerek seslenen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Pandemide İBAN vermesini biliyorsun, bu kez de halk zorda. Halkımıza çağrı yapıyorum: 'Erdoğan' yazın İBAN numaranız ile birlikte faturanızı gönderin, hatta bir de etiket ekleyin: #Sırasende. Çünkü bu kez sıra kendisinde."

'ENERJİ BİR İNSAN HAKKIDIR'

İstanbul'un Şişli ilçesinde CHP tarafından yapılan basın açıklamasında "Mutfakta yangın var, söndürmeye talip var" ve "Susma, sustukça zamlar devam edecek" sloganları atıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Ankara'da yaptığı açıklamada zamların geri alınması çağrısında bulunarak, " Vatandaşlarımızın tahammülü kalmadı. Enerji bir insan hakkıdır, ulaşılabilir ve ödenebilir olmak zorundadır" dedi.

Basın açıklamalarının ardından partililer, ellerindeki doğalgaz ve elektrik faturalarını yakarak "Zamma ve zulme hayır" sloganları attı.