CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Poyraz'ın HDP İzmir İl Örgütü'nde katledilmesiyle ilgili savcılara seslendi. 

Sosyal medya hesaplarından bir video yayınlayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Biraz konuşmamız lazım. Sabah Rumeli kökenli gençlerimizle buluştum, inanın çok mutluydum. Rumeli’yi, Balkanları, gelecek planlarını, vatanımızı konuştuk. Sonra Deniz’i öldürdüler. İstiyorlar ki bu ülkede hiçbir genç mutlu olmasın, kaçan kaçsın, kalan da ölsün. Kahvaltı ederken Deniz’i öldürdüler, katlettiler kızımızı. Onun için bu gece namuslu savcılara son çağrımı yapacağım.

Bu gece bu ülkenin mert ve vatansever savcılarına son kez sesleniyorum. Biliyorum, azınlıkta kalsanız da hâlâ vatansever olanınız var, hâlâ oradasınız. Partileştirdiler savcılıkları ama hepinizi hâlâ bitiremediler.

Az kaldınız ama oradasınız. Hâlâ kalbiniz bu ülke için çarpıyor. Biliyorum, bu talebim tüm emeğinize mal olabilir. Sürebilirler sizi, men edebilirler mesleğinizden. Aynı zamanda biliyorum ki içiniz içinize sığmıyor. Siz bu ülkenin evlatlarısınız. Atatürk’ün ruhu hâlâ içinizde yaşıyor. Bu ülkenin namuslu evlatları; vaktimiz hızla daralıyor. Soruşturma açmaz iseniz daha çok provokasyonla karşı karşıya kalacak ülkemiz, daha çok Denizlerin canlarına kastedecekler.

Unutmayın, dünyada bizi, 'haydut devlet' konumuna düşürmek isteyen düşmanlarımız da var. Onların dümenine siz de istemeden su taşımız olacaksınız. Onların dümenine su taşıyan kırk haramilere susarak siz de destek olacaksınız.

Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor

İlk soracağınız soru '10 milyon avroyu Ankara’da kimin için istediler?' İşte o sorunun yanıtı sizi Deniz’in katillerine kadar da götürecek."