Time dergisi, yayınladığı bir analizde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun röportajına yer verdi. Kaftancıoğlu demecinde, cezaevine girmesi durumunda "daha güçlü çıkacağını" vurguladı.

Kaftancıoğlu’nun Türkiye’deki siyaset arenasında alışılmadık ve taze bir dokunuşu temsil ettiğinin altı çizilen analizde, “CHP’nin tutucu kesimleriyle mücadele etmekten korkmayan ve ülkedeki dışlanmış kesimin yanında olan solcu seküler bir kadın” ifadeleri yer aldı. Erdoğan’ın İstanbul seçimlerinde yenilgiye uğramasında Kaftancıoğlu'nun büyük rol oynadığından bahseden gazete, muhalif siyasetçinin Erdoğan’ın hedefinde olduğunu belirtti.

Time'a konuşan Kaftancıoğlu, önümüzdeki birkaç hafta içerisinde hapise girmesi durumunda, yeni bir dil öğrenebileceğini ve üniversiteye başlayacağını belirterek bu durumdan daha güçlü çıkacağını ifade etti. 

Joseph Hincks imzalı haber için dergiye değerlendirmelerde bulunan Kaftancıoğlu, kendine açılan davadan sonra kısa süre içinde tutuklanacağını düşündüğünü söyledi. 

Bir arkadaşının evinde soruları cevaplayan Kaftancıoğlu, "Tek adama karşı en güçlü panzehirin birçok kadının organize olması olduğunu biliyorum" dedi.

Haberde Kaftancıoğlu'nun Türk siyasetinde alışılmadık ve yeni şeyleri temsil ettiği belirtildi; "Partisindeki eski nizama karşı çıkmaktan veya ülkesinde ötekileştirilen insanların yanında durmaktan korkmayan solcu bir kadın". 

Kaftancıoğlu, “Erdoğan AKP'sinin, yandaşları kayırmaya yönelik faaliyetleri ve yolsuzluklarının, İstanbul halkının şu anda karşı karşıya olduğu ekonomik sıkıntılara katkıda bulunduğunun altını çizerek”, “Kaynaklar ve vergiler topluma harcanmıyor, hükümet kendi yakınları için büyük meblağlar harcıyor” dedi.

Haberde Erdoğan'ın, Türkiye’nin kültürel ve ekonomik sermayesini kontrol altında tuttuğu belirtilerek, hükümetin geçen seçimlerde çıkardığı zorluklar nedeniyle Kaftancıoğlu ve ekibinin seçimleri 2 kez kazanmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Freedom House'un Araştırma Stratejisi Direktörü ve Türkiye uzmanı Nate Schenkkan cezayla ilgili olarak, "Kaftancıoğlu onları iki kez yenen bir kampanya yürüttü. Böyle intikam alıyorlar" dedi.

Time dergisi haberinde Kaftancıoğlu'nun siyasete girmeden önce motosiklet kullandığına dikkat çekti. Kaftancıoğlu bu konuyla ilgili olarak, "Belki kadınlar motosiklet kullanmamalı klişesine karşı bilinçaltımın verdiği bir reaksiyondu" dedi.

Seçimlerden aylar sonra Kaftancıoğlu’na “terör propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlarından neredeyse 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığının hatırlatıldığı haberde bu durum, “Türk yargısının Erdoğan'ın kişisel güç aracı haline geldiğine kanıt olduğu” şeklinde yorumlandı.