Aralarında avukat Tamer Doğan, gazeteci Hakan Gülseven, Özen Kulaçoğlu ve yazar Temel Demirer'in de olduğu çok sayıda ismin gözaltına alındığı öğrenildi.

Balıkesir Ayvalık’ta 17 Mayıs günü gözaltına alınan ve sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun evine düzenlenen polis baskınında kardeşi Özen Kulaçoğlu gözaltına alındı.

İsimsizler Hareketi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın  'İsimsizler Hareketi'ne başlattığı soruşturma neticesinde Av. Tamer Doğan, Perihan Koca, Temel Demirer, Zeynep Koray, Defne Halman, Hakan Gülseven ve Özen Kulaçoğlu gözaltına alınmıştır. Ne yaparsanız yapın #İsimsizlerSUSTURULAMAZ" denildi.

KULAÇOĞLU'NUN EVİNE BASKIN

Twitter'dan paylaşım yapan Taylan Kulaçoğlu'nun annesi Saliha Kulaçoğlu, “Evimizi polis bastı an itibari ile kızım Özen gözaltına alındı arama devam ediyor..” ifadeleriyle polis baskınını duyurdu. Özen Kulaçoğlu ise paylaşımında, "20 tane polis bastı gözaltına alınıyorum evden" dedi.

AVUKAT TAMER DOĞAN GÖZALTINA ALINDI

Kulaçoğlu'nun avukatı Tamer Doğan'ın evine de polis baskını yapıldı. Darıca Emekçi Kültür Derneği, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Dernek üyelerimizden Tolga Kubilay Çelik 06.30 saatlerinde evine yapılan baskından sonra gözaltına alınıp Vatan Emniyet'e götürüldü. Diğer üyemiz Av.Tamer Doğan'ın evinde ise polis baskını devam ediyor. Sürecin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Hakan Gülseven de gözaltına alındı. Gülseven, "Yine gidiyoruz" diyerek sosyal medya hesabından duyurdu.

YAZAR TEMEL DEMİRER'E 'CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET' GÖZALTISI

Sibel Özbudun Demirer, “Az önce 3. Sulh Ceza Hakimliği arama emriyle evimizi basan polisler Temel Demirer’i gözaltına aldılar. Temel’in gözaltı nedeni İsimsizler Hareketi hashtag’inde cumhurbaşkanına hakaret” ifadelerini kullandı.