HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker'in bir cemevine saldırı düzenleneceği iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Zeynel Özen, “Suç örgütü lideri Sedat Peker, Mehmet Ağar ve Veli Küçük'ün ismini vererek, devlette yuvalanan adamlarını işaret ederek, geçmişte 22 canın katledildiği Gazi katliamını hatırlatarak, devletin derin bağlantıları aracılığıyla Alevilere yönelik bir cemevi saldırısı olacağını söyledi” diye konuştu.

Burkina Faso 3 Fransız diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti Burkina Faso 3 Fransız diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti

Gazi Mahallesi katliamının sorumlularının ödüllendirildiğini belirten Özen, “Bu katliamın perde arkasındaki tüm yetkililer, milletvekili ve bakan yapılarak ödüllendirildi. Bu senaryoları daha önce Maraş'ta, Sivas'ta, Çorum'da gördük. Tüm delillere ve tanıklara rağmen Alevi katliamının asıl failleri her daim saklandı, korundu ve ödüllendirildi” dedi.

“Bu nedenle böylesi bir iddia, kesinlikle ciddiye alınmalıdır, Türkiye artık bunlarla yüzleşmelidir” diyen Özen, “Aleviler, devletin kirli işlerinin hesaplaşmasına kurban edilemez. Burada çok açık ve net söylüyorum, herhangi bir cemevine veya Alevilere yönelik bir saldırı olursa bunun sorumlusu devlet ve bugünkü iktidardır” ifadelerini kullandı.