Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğrudan kendisi tarafından açılan dava dilekçesi avukatı Ahmet Özel tarafından Ünsal Arık’ın Nürnberg’deki adresine iletildi. 

Arık Alman Bild gazetesine verdiği demecinde‚Türk adaleti benim Almanya’da yaşadığımı ve birkaç seneden beri Türkiye’ye gitmediğimi biliyor. Beni ve ailemi baskı altına almak istiyorlar. Ancak buna izin vermeyeceğim. Türk demokrasisi için mücadele vermeye devam edeceğim’ dedi. 

Arık’ın avukatı Nilgün Altındağ ise bu davanın politik bir dava olduğunu ifade ederek 'Sadece bir şarkıdan  dolayı dava açıldı. Bu da Türk adaletinin boksör Ünal Arık’tan ne denli korktuğunu göstermektedir. Türk  hükümeti müvekkilimi susturmak ve ağzını bağlamak istiyor’ dedi. 

Daha önce de hakaret ettiği iddiasıyla dava açılmıştı 

Kimliği açıklanmayan bir kişinin ihbarı üzerine, Arık'ın Instagram hesabında yaptığı bir paylaşım nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmıştı. Türk Ceza Kanunu'nun 293. maddesi uyarınca Adalet Bakanlığı tarafından verilen izin üzerine iddianame hazırlayan savcılık, Ünsal Arık'ın sosyal medya paylaşımından ötürü cezalandırılmasını talep etti.

Mahkemenin ilk duruşması  2 Temmuz 2019 tarihinde yapılmıştı. 

Arık, Almanya'da bir maçına "Bu ülke Atatürk'ün. Tayyip'in değil" tişörtüyle çıkmıştı.

SÜHEYLA KAPLAN