"AKP-MHP ittifakıbaskın seçim kararıyla iktisadi ve siyasi çöküşle yüz yüze gelen kitlelerin büyük öfkesini yine sandığa hapsederken, aynı zamanda sandıktan ‘yeni rejimi’ için bir sonuç arıyor. Türkiye’yi kendileri için daha kullanışlı bir aşamaya taşımayı hedefleyen iktidar bloğu, varlık koşulunu ve geleceğini bir rejim değişikliğinde görüyor. Türkiye’de emek ve laiklik karşıtı piyasacılığı bütünüyle kalıcılaştırmak isteyen tarihsel odakların ana mirasçısı bu iki parti, 24 Haziran günü ‘bitirici vuruş’ peşinde." denilen açıklamada şunlara yer verildi:

24 Haziran Seçim Tavrımız

Sandığı aşan mücadele perspektifinin sandıkla birleştirilerek daha ileri taşınması, seçim tutumumuzun temelidir.

- Halkının öz gücünü esas alan, herhangi bir parti çatısı altında kümelenme anlayışına temelden karşı olan bizler; emekten, demokrasiden, eşitlikten, bilimden, laiklikten yana olan tüm partili-partisiz adayları destekliyoruz.

- Milletvekili seçimlerinde HDP’nin barajı geçmesi için her bir destek, hem iktidar bloğunun hak etmediği vekil sayısına ulaşmasını engelleyecek hem de halklara ve 6 milyon oy almış siyasi temsilcilerine yönelik baskılara karşı doğru bir cevap olacaktır.

- Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 1. turunda Selahattin Demirtaş ve Muharrem İnce seçeneklerinden birini seçmenin ve 2. turda Muharrem İnce’ye destek vermenin, halkın ‘Tamam’ talebine uygun bir “eylem birliği” olduğunu, Türkiye’nin tüm emekçi halkları için yararlı sonuçları olacağını düşünüyoruz.

Gezi sürecinde ‘Bu daha başlangıç’ diyenler 7 Haziran’da ciddi bir mesaj verdi, ardından ‘Hayır’ diyerek 16 Nisan Referandumunda bu mesajı çoğalttı. Şimdi sıra; milyonlara ulaşan ‘Tamam’ çığlığını 24 Haziran ve sonrasına taşıyarak, biz emeğiyle yaşayan onurlu insanlara yakışanı yapmaktır.

Yazının tamamını okumak için aşağıdaki linke tıklayın:

http://demokratikcerkeshareketi.org/node/922