Şeriat yanlısı Kuytul'un geçen yıl yaptığı 'Annen de olsa, diz kapağının üstü tahrik eder' video açıklaması, vakfın internet sitesinde yayınlandıktan sonra demokratik çevreler tarafından yoğun tepki çekmişti.

Hamburg'da kadın örgütleri ve demokratik çevrelerin tepki göstereceği ileri sürülen etkinlikte, kadınlar ile erkeklerin ayrı yerlerde oturacağı ve konferansın Almanca-Türkçe olacağı belirtildi.

Şok sözler: 'Annen de olsa, diz kapağının üstü tahrik eder'



Kuytul açıklamasında Annen de olsa, diz kapağının üstü tahrik eder. İslam gerçeği konuşuyor ifadelerini kullanmıştı.

İşte Kuytul'un tepki çeken o açıklamaları:

Ne diyor İslam, annen de olsa diz kapağının altından göbeğine kadar ve sırtına bakamazsın. Annen de olsa, diz kapağının üstü tahrik eder. İslam gerçeği konuşuyor. Hayal aleminde değil İslam. Toz pembe hayallerde gezmiyor İslam. Olmaz canım, annesiyle olur mu, bacısıyla olur mu? İslam hayal kurmuyor, gerçeği söylüyor. Olur diyor. Biri yapmazsa biri yapar. Olur mu? diyenlerin başlarına geliyor.


'6 YAŞINDAKİ ÇOCUKLA EVLENİLEBİLİR' DEDİ EDİRNE'YE SOKULMADI

Öte yandan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın Edirne’de 9 Mayıs günü vereceği konferans için şehirde bir çok yere afişler asılırken, aralarında kadın derneklerinin de bulunduğu STK’lerin tepkisini çekti. 


Edirne Nar Kadın Dayanışması, küçük yaşta çocuklarla evlilik konusundaki konuşması nedeniyle tepki çeken Yıldız’ın kente gelmemesi için imza kampanyası başlatırken, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası konferans için daha önce tahsis ettiği salonu gelen tepkiler üzerine iptal ettiğini duyurdu.