2017 Federal Parlamento seçimleri için aday adayı olan Canan Bayram (51), girdiği seçimde 60 delegeden 57’sinin oyunu aldı.

2006 yılında ilk kez sosyal demokrat parti (SPD) listesinden milletvekili olarak parlamentoya giren Bayram, partisinin kadın ve mülteci politikasını eleştirerek 2009 yılında Yeşiller partisine kaydoldu

24 Eylül 2017 Federal Parlamento seçimleri adaylığının kesinleşmesinden sonra konuşan Bayram, partili arkadaşlarına destekleri için teşekkür etti. Bayram, seçim bölgesini kazanıp Federal Meclis’e gireceğine inandığını söyledi. Bir kız annesi Bayram, 2006 yılında ilk kez SPD seçim bölgesinden tercihli oylarla eyalet meclisine seçilmeyi başarmıştı.

STRÖBELE ADAY OLMADI


Yeşiller’in önemli isimlerinden Hans Christian Ströbele (77), 2002 yılından beri Friedrichshain Kreuzberg seçim bölgesinden tercihli oylarla meclise seçilmişti. Ströbele ilerleyen yaşını ve aktif politika yapmasına eşinin karşı çıkmasını gerekçe göstererek bu yıl yapılacak federal seçimlerde aday olmayacağını açıklamıştı. Bunun üzerine Canan Bayram bu seçim bölgesinden aday adaylığını duyurmuştu.