CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Can Dündar ve Erdem Gül, Pandora'nın Kutusu'nu açtı ve kötülükleri ortaya saçtı. Can ve Erdem'i bu yüzden tutukladılar'' dedi.

İklim Zirvesi - Milletvekilleri Oturumu'na katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e gelen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Fransa Birliği üyeleri ile buluştu. Paris'teki bir kültür merkezinde partililere seslenen Yarkadaş, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yarkadaş, 1 Kasım seçimleri sonrası, medyanın çok ağır bir baskı altına alındığını belirtti.

''HİÇ RAHAT DEĞİLLER''



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini eleştiren herkesi ''düşman'' olarak gördüğünü belirten Yarkadaş, "Yüzde 49.5 aldılar ama hiç rahat değiller, çok tedirginler. Bu yüzden medyaya yönelik baskılarını her geçen gün artırıyorlar'' dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün de bu çerçevede tutuklandığını belirten Yarkadaş, "Can ve Erdem, aslında Pandora'nın Kutusu'nu açtılar ve kötülükleri ortaya saçtılar. İktidarın teröre verdiği desteği, tüm dünyaya gösterdiler. Bu yüzden de tutuklandılar'' dedi.

''KOMPLOYU CHP'YE DE UZATMAK İSTİYORLAR''

Can Dündar ve Erdem Gül'ün ''talimatla'' tutuklandığını belirten Yarkadaş, "Bu kararın altında imzası olan savcı da hakim de kararını savunamaz'' ifadesini kullandı. Dündar ve Gül'ün topluma gözdağı vermek için tutuklandığına işaret eden Yarkadaş, "Şimdi bu komployu, partimize de uzatmak ve CHP'yi de kriminalize etmek istiyorlar'' dedi.

"MEDYA SORU SORAMAZSA TOPLUM GERÇEKLERİ ÖĞRENEMEZ"


Son tutuklamarın ardından iktidar partisinin ülkedeki bütün gazetecilere bir gözdağı verdiğini kaydeden CHP Milletvekili, "Doğalgaz olmazsa, tezek yakarsınız diyen Cumhurbaşkanı ile Başbakan'a tek bir söz söyleyemeyen bir medya ile karşı karşıyayız. Medya soru soramazsa toplum gerçekleri öğrenemez. Toplum gerçekleri öğrenemezse olup biten karşısında tepki veremez. Can ve Erdem'i tutuklayanlar, toplumun düşünce sistematiğini felç ediyor'' dedi.

''AVRUPA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR''

Avrupa Birliği ülkelerinin medya özgürlüğünün yok edilmesi ve demokrasinin katledilmesi karşısında sessiz kaldığını da belirten Yarkadaş, "Benim kişi olarak AB'den bir beklentim yok. AB'nin her kritik dönemdeki tavrı bellidir. Avrupa ülkelerinin yöneticileri Türkiye'de olan biten haksızlık ve hukuksuzluğa karşı üç maymunu oynar hale geldiler" dedi.

Yarkadaş, ''AB üyeleri,demokrasinin katledilmesine sesini çıkarmıyor. Çünkü, kendi ülkelerinin çıkarlarını demokrasi ve özgürlüklerin önüne koyuyor, hukuksuzluklara göz yumuyorlar'' ifadesini kullandı.  Yarkadaş, "Avrupa ülkelerinin yöneticileri Türkiye'de olan biten haksızlık ve hukuksuzluğa karşı üç maymunu oynar hale geldiler" dedi.

''MÜLTECİLERE KARŞI, ÖZGÜRLÜKLERİ TAKAS ETTİLER''

Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

"(Mültecileri bana gönderme, beni rahatsız etme ama orada insanları içeri mi tıkıyorsun, insan haklarını mı ihlal ediyorsun, gazetelere mi el koyuyorsun beni hiç ilgilendirmez) diyen bir AB ile karşı karşıyayız. Türkiye'de 14 televizyon kanalını haksız, hukuksuz ve ahlaksız bir şekilde kapattılar. 14 televizyon kanalının kaptılmasına, demokrasinin beşiği olduğu iddia edilen Avrupa ülkeleri sessiz kaldılar. Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına da sessiz kaldılar. Daha da kalacaklar! Demokrasiyi ve özgürlükleri savunma politikasını, mülteci politikasıyla takas ettiler... Çünkü kendi ülkelerinin çıkarlarının, AKP'nin katlettiği demokrasiye göz yummaktan geçtiğini düşünen aciz ve zavallı haline gelmiş bir AB var. İçten içe çürümüş, kokuşmuş, kendisi dışındaki herkesi düşman olarak gören vizyonsuz bir AB var!" şeklinde konuştu.

Yarkadaş, Fransa ziyareti kapsamında Fransa Ulusal Meclisi'nin ana binasında düzenlenen İklim Zirvesi - Milletvekilleri Oturumu'na da TBMM'yi temsilen katıldı.