Cemil Bayık, "Bu karar, NATO kararıdır ama Türkiye pratikte bunu uyguluyor. KDP de NATO kararına uygun olarak Türkiye’nin yanında hareket ediyor." dedi.

Cemil Bayık'ın söyleşisinde NATO ile ilgili bölüm şu şekilde: 

"Zap ve Avaşîn’de süren savaşta belki Türkiye göz önündedir ama bu savaşı yürüten Türkiye değil, NATO’dur. Biz NATO’ya karşı savaşıyoruz. Aslından PKK’nin kurulduğu günden beri NATO’ya karşı savaşıyoruz, çünkü NATO her yönüyle üyesi Türkiye’ye yardım ediyor. Yardım etmeseydi savaşı bugüne kadar sürdüremezdi. Türkiye bu savaşı sürdürüyorsa NATO’nun yardımıyladır. Bu karar, NATO kararıdır ama Türkiye pratikte bunu uyguluyor. KDP de NATO kararına uygun olarak Türkiye’nin yanında hareket ediyor. Halkımızın, herkesin bunu çok iyi bilmesi gerekiyor."

Bayık, "NATO istemezse Türkiye şehirleri ele geçiremez" 

Menzilciler kavga etti: Belçika'da birbirine girdiler Menzilciler kavga etti: Belçika'da birbirine girdiler

"Şu anda Irak’ın hava sahası ABD’nin kontrolü altında, eğer istemezse Türk devletinin uçakları Irak ve Güney Kürdistan’a giremez. ABD hava sahasını açtığı için Türkiye’nin uçakları ve helikopterleri gelip keşif yapıp bombalayabiliyor. Bu neyi gösteriyor? Bu savaşın arkasında NATO ve ABD var. NATO istemezse Türkiye, Başûr ve Rojava’da böyle saldırılar gerçekleştirip şehirleri, alanları ele geçiremez, bombardıman yapamaz, ormanları kesip doğayı tahrip edemez, bölgeyi insansızlaştıramaz. Tüm bunları izinle gerçekleştiriyor."