Kongrede adaylar kendilerini tanıtmak amacıyla birer konuşma yaptılar. Adaylığını tekrar koyan 2011 yılından bu tarafa Schleswig-Holstein P i n n e b e r g kentinde partisi CDU için başarılı çalışmalarını sürdüren aynı zamanda CDU Pinneberg ilçe meclisi üyesi olan Barış Ka r a b a c a k , tekrar seçilmenin mutluluğunu yaşıyor.

CDU yönetiminde tek Türk kökenli



Neumünster Holstenhalle'de gerçekleşen kongrede CDU Schleswig-Holstein eyaleti yönetimine ikinci kez seçilen Barış Karabacak, “Yönetime tek Türk kökenli ve Müslüman olarak seçilmemden dolayı mutlu oldum. CDU Schleswig-Holstein eyaleti uyum sözcülüğü ve uyum komite başkanlığı , Pinneberg ilçe meclisi üyeliği görevlerime devam edeceğim. Konuşmamda da altını çizdiğim gibi göçmen kökenli bir ailenin çocuğu olarak gelecekte gençlere örnek olacağım. Ayrıca özellikle göçmen kökenli gençlerin siyasete ilgilerini çekmek için daha fazla çaba harcayacağım. Gençler kendi düşüncelerine uygun olan partilerde mutlaka çalışma yapmaları hem kendileri hemde çevreleri açısından faydalı olacaktır. Çünkü geleceği hep birlikte şekillendirmeliyiz ancak öyle daha renkli ve kültür zenginliğimizi artırırız” dedi.

Hedef sorunlara çözüm bulmak

Almanya’nın kuzeyindeki Neumünster kentinde yapılan CDU Schleswig-Holstein eyaleti Parti Kongresi'nde Daniel Günther eyalet başkanlığına seçilirken, Barış Karabacak 19 kişilik yönetim kurulu üyelerinden birisi seçilmeyi başardı. Gençlerin bu ülkenin geleceği olduğuna vurgu yapan Karabacak, “CDU partisi olarak daha ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Örneğin uyumla ilgili bir sorun görüyorsak veya bir sorun var ise, diğer partiler gibi bu sorunu görmemezliğe gelmiyoruz aksine soruna temel çözüm üretmeye çalışıyoruz. Elbette geleceğimiz eğitime bağlı. Eğitim görevini üslenen ve yeni seçilen Kerstin Seyfert ile eğitim üzerine fikir alış verişinde bulunuyoruz. Dolayasıyla gençlerin iyi eğitim almaları için çabalıyoruz. Ayrıca kültür, spor, meslek eğitim gibi yoğun çalışmalarımız bundan sonrada hızla devam edecektir” açıklamasında bulundu.