HDP Diyarbakır Milletvekili Ahmet Şık, gazeteci-yazar Ahmet Altan'ın tahliye edilmesine tepki gösterenlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Prensipler söz konusuysa doğru sözleri yanlış kişiler için söylemekte beis yok" dedi.

Ahmet Altan, Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde Taraf gazetesinin attığı başlıklardan ve kullandığı haberlerden dolayı çoğu kişi tarafından eleştiriliyor.

Altan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanmış ve darbe öncesi "subliminal" mesaj vermekle suçlanmıştı. İki yılı aşkın bir süre cezaevinde tutulan Ahmet Altan'a, "örgüte yardım ettiği" iddiasıyla 11 yıl hapis cezası verilmiş ardından Silivri Cezaevi'nden tahliye edilmişti. 

Altan'ın tahliyesinin ardından sosyal medya platformlarında bazı kişiler tepki içeren mesajlar yayınladı. Ergenekon davaları sürecinde hapse atılan eski Cumhuriyet muhabiri ve HDP Milletvekili Ahmet Şık ise; Altan'ın tahliyesine tepki gösterenlere karşı çıkarak prensiplerden bahsetti. 

Twitter hesabından açıklama yapan Şık, "Ahmet Altan’ın gaspedilen özgürlüğüne kavuşmasından rahatsız olup, mücadele ettiğine benzeyenler için: “Prensipler söz konusuysa doğru sözleri yanlış kişiler için söylemekte beis yok. Çünkü şimdi susarsak, sonra konuşmaya hakkımız ve fırsatımız olmayacak.” dedi. Akmet Şık ayrıca bugünkü tutumunu destekleyen ve daha önce Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmış olan "'Uzun bıçaklar' operasyonu" makalesini de paylaştı.

ahmet şık@sahmetsahmet

Ahmet Altan’ın gaspedilen özgürlüğüne kavuşmasından rahatsız olup,mücadele ettiğine benzeyenler için: “Prensipler söz konusuysa doğru sözleri yanlış kişiler için söylemekte beis yok. Çünkü şimdi susarsak, sonra konuşmaya hakkımız ve fırsatımız olmayacak

.”http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/162699/_Uzun_bicaklar__operasyonu.html …

‘Uzun bıçaklar’ operasyonu

Nazi döneminden anımsatma

cumhuriyet.com.tr

3.405

13:41 - 5 Kas 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

1.077 kişi bunun hakkında konuşuyor