Peker’in açıklamaları sonrası iktidar bloğunda ciddi çatlaklar ve çatışmalar yaşanıyor. Peker’in açıklamaları özetle şöyle:  

-Tayyib abiciğim, etrafındaki AĞAR, SOYLU ve DİĞER bazılarından oluşan ekip, sana rağmen cinayetler işliyorlar, uyuşturucu işi yapıyorlar, devleti soyuyorlar ve yüce-kutsal devletimizi kirletiyorlar. Dönüş biletim sensin! 

İktidar bloğu içinde ki çatlağı derinleştiren açıklamaların özeti buydu işte. 

Bu açıklamalar aslında Erdoğan’a biri gizli İKİ mesajı iletiyordu. Açık olan mesaj belliydi: Dönüş biletim artık SS değil sensin Tayyib abi.  

Fakat gizli mesajı ele alan var mı göremedim. Sadece ben son iki makalemde üstü kapalı da olsa değinmiştim. Avrupa POSTASINDA çıkan SEDAT PEKER VASITASIYLA BAĞIRSAK TEMİZLİĞİMİ YAPILIYOR? Adlı yazımda şöyle demişim: “Bunun ucu Beden’e kadar gidebilir.” Yine ODAK Dergisinde çıkan makalemde de şunu iddia etmişim: “… PEKER, artık dünya prömiyerlerinde boy gösteren bir aktör olarak kupayı kaldıracaktır” 

RTE’ye gönderilen ikinci ve gizli mesaj şu: “Tayyib abi, eğer bana sahip çıkmazsan, kullanışlı eleman olarak ben, sana karşı küresel güçler tarafından kullanılacağım bilesin” Tayyib abisinin bu mesajı aldığına ilişkin belirtiler var ise de Tayyib’e ne kadar güvenir Peker onu bilemem. RTE da son konuşmasında PEKER’E şu mesajı gönderdiğini görüyoruz: “Sevgili kullanışlı elamanım, içerden çok ciddi şekilde (eski iç işleri bakanlarımın para sayma makineleriyle ve de sorumsuzluklarıyla, benim atadığım emniyetteki memuruma, benim milletvekillerime saldırıyla, 15 Temmuz ile vb.) sıkıştırılıyorum. Onlara şimdilik taviz vermek zorundayım. Siz kullanışlı elemanlara genel olarak laf etmek zorundayım. Lütfen üzerine alma! Yoksa iktidarımızı kaybedebiliriz. Bunun için sen oradakileri şimdilik benim gibi oyala. Sana mutlaka döneceğim. Senin Tayyib!” 

Bu karşılıklı mesaj sonrası sanırım taraflardan PEKER, CIA’nin teklifine, yürüyüş bandı formülüyle cevap verip(yani bant üzerinde koşarak), durumu idare edecek gibi gözüküyor. Tabi CIA de anasının gözü, ne kadar esner bilinmez. Peki diyeceksiniz ki CIA’nın Peker’e yaptığı teklif nedir? 

Bu konuda uzun uzun konuşmaya gerek yok! CIA’nın en kullanışlı elamanı Fetullah GÜLEN ile son aktör Zarrab’ı hatırlatmam sanırım yeter. Bunlar gibi elbette ki birçok eleman var ve servis edilmek için bekliyor. Ama bu ikili artık kamuoyuna mal olmuş durumda.  

Sorun şu: RTE’nin, emperyalist çıkarlar açısından artık kullanışlı olmaktan çıkmış olması nedeniyle; yerine daha güvenilir ve komünizmin gelişmesini hazırlayan koşulları hızlandırmayan(ekonomik kriz, kendine ve taraftarlarına aşırı para transferi, iyileştirmelerin olmaması vb.) daha itibarlı ve dikkatli birisiyle değiştirmek istenmesi.  

Evet, Erdoğan Emperyalist ülkelerin çıkarları açısından bulunmaz kullanımlı bir elamandır. Fakat sistemin çıkarları açısından Erdoğan’ın son kullanma tarihi geçmiş bulunuyor. Çünkü RTE, emperyalist sistemin kimyasıyla oynayan ve dengeleri alt üst eden güvenilmez bir elemandır: Rusya ile flört ve S-400,  Suriye de dost Kürt yönetimine düşmanlık, Libya, Kıbrıs karasuları ve Ege’de ataklar, Sisi iktidarına karşı çıkmak, İran ambargosunu Zarrab ile delmek, sistemin en kullanışlı elamanı yani Fetullahcılığı tasfiye etmek vb. Sayılabilir. 

Sorunlara sınıfsal olarak bakmaya çalıştığımızda ortaya çıkan tablo şu: 

Bugünkü iktidar, devrim için gerekli olan nesnel koşulları olgunlaştırmış ve hazırlamaktadır. Devrim için gerekli olan öznel koşullar ise sıfır noktasında da olsa ABD, işi şansa bırakmak istemiyor. Çünkü tecrübeyle sabittir ki her an bir yerlerden sosyal bir patlama gelebilir. Bu korkuyla yatıp kalkmaktadırlar. Bu kâbusa son verecekleri belli fakat gerekli koşulları oluşturmaya çalışıyorlar. Tıpkı Mursi olayında olduğu gibi! Tabi aynı yol ve yöntemle olacak diye bir kural yok. Fakat RTE iktidarının yerine kimi getirirlerse getirsinler, belki geçici bir rahatlama olacak fakat sonuçta emekçi ve ezilenlerin sorunları bitmeyecek daha derinleşip devam edecektir. 

İşte bu küresel oyunda PEKER her an iş başı yapabilir. Tayyip abisinin elini çabuk tutması gerek. RTE’nin kısa zamanda iktidar ortaklarını zayıflatması şimdilik MHP faktörü olduğu için zor gözüküyor. Baksanıza Erdoğan, muhalefetin kanlarıyla duş almaya hazırlanıyor. Bu nedenle önümüzdeki günler 'Kanlı Nigâr'ın* son gösterimi olacak gibi.  

Eğer bu tespitlerimde yanılırsam (yani RTE veya ABD, Peker’i kullanmayacaksa) bilin ki kısa zaman içinde PEKER tıpkı APO gibi derdest edilip Türkiye’ye teslim edilecektir. Yok, tespitlerim doğruysa bilin ki Peker konuşmaya devam edecektir. Ama onun Tayyib abisine mi yoksa ABD babasına mı yaklaştığını veya ikisini nasıl idare ettiğini, yapmaya devam edeceği konuşmaların seyrine ve içeriğine bakarak ölçebileceğiz.   

Tabi burası Türkiye! Burada kalleşliğin, kıvırtmanın, soygunun, ikiyüzlülüğün, taraf değiştirmenin ve katliamların en şahanesi yaşanır. 

Burada umutlar meze yapılıp muhalefet masalarında tüketilir. 

Bu ülkede halkı için tek iş yapacaklar her şeye rağmen sadece ve sadece çıkarsız, korkusuz ve akıllı DEVRİMCİLERDİR. 

* Kanlı Nigâr, kendisini bu kötü yola düşürenlerden aldığı intikamın öyküsüdür.