13 Kasım 2015 Cuma Saat gece 22 00 civarı, Avrupa'nın en önemli  kentlerinden,Fransa'nın başkenti Paris'te,tecavüzcü barbar çeteleri tarafından katliam girişimi yaşanıyor. 132 kişi yaşamını kaybediyor. 350 civarında yaralı, bunların önemli bir bölümü, ağır olmak üzere yaşam mücadelesi vermektedir.

Birkaç gün önce, Lübnan da, yine barbar çeteleri ve caniler tarafından benzer bir katliam düzenlendi. Daha dün, Türkiye başkenti Ankara da, benzer katliamda 102 canımızı kaybettik. Ortadoğu coğrafyasında, ülkemiz topraklarında, Kürt coğrafyasında her gün kan akarken, sivil günahsız insanlar yaşamını kaybederken, anlamsız ve kirli ilişkilerden kaynaklanan savaş dayatması ile  insanlarımız yaşamdan koparılmaya devam etmektedir.

Bunalar birde çetelerin, canilerin, 'allahu ekber' naralarıyla, 'tekbir' getirerek, insanlara yönelik katliam girişiminde bulunmaktadır. Bütün bu gelişmelerden ortaya çıkan, bir tarafta katliam yaparak, 'cennete gideceğini' ileri süren barbarlar çetesi, diğer yanda sadece günlük yaşamlarını devam ettirmeye çalışan ve katliamın hedefinde  olan, yaşamını kaybeden, yaralanan canlarımız.Bu katliamların, kanın üzerine, 'oturarak' G 20 (gelişmiş ülkeler)  zirvesi gerekçesiyle bir araya gelen, 'kelli felli' devlet insanları, Türkiye'nin turistik kenti Antalya belek sahillerinde bir araya gelerek, Dünyanın, 'geleceğini' konuşuyorlar.

Konuşmalarına ise, sanki bu katliamlar tesadüfen yaşanmış, 'vakalar' gibi davranarak başladılar. Kendileri bu katliamların bizzatihi sorumluları olduklarını, 'hatırlamadan' 1 dakikalık saygı duruşu yaparak, katliamlardaki günahlarını, 'af ettirme' girişimde bulundular. Bu katliamların sorumluluğunu üstlenen, DAİŞ (IŞİD) G 20 Zirvesinde yer alan, emperyalist sermaye güçleri tarafından palazlanan ve canavarlaştırılan barbar ve cani çeteler olduğunu unutmayalım.

Ortadoğu coğrafyasında, Petrol kuyularını, kaynaklarını kontrol etmek,  Petrol la elde ettikleri karlarını, yoğunlaşmış sermayelerine katmak için, insanların yaşamını hiçe sayan, kendi aralarında it dalaşına girerek günahsız insanların ölümünden sorumlu, parazitler olduklarını unutarak, 'zirve' toplamaktadırlar.

Suriye, Irak halkları, Türkiye halkları, Lübnan halkları, Fransa halkları, uluslar arası demokrasi ve barış çabası yürüten güçler bir  gerçeği bilmektedir. Bütün bu katliamların birincil derecede sorumlusu, G 20 zirvesinde bir araya gelen, emperyalist sermaye çevreleridir. DAİŞ, Elkaide, El Nusra gibi tecavüzcü barbar çetelerin, üremesinde, palazlanmasında, canavarlaşarak, (canavarın kendini besleyip büyüten sahibini yemesi) gibi gerçekleri görmeden, katliamın esas sorumlularını, 'aklayacak' kadar, aklımızla, 'alay eden' sermaye çevrelerinin çabaları, davranışları asla kabul edilemez.

Bu barbar, cani, faşist çetelerin üretilmesinde, barbarlaşmasında, ABD ve batı sermayesinin sorumluluğu nasıl yok sayılabilir? Suriye de, Beşar Esad rejiminin, 'alaşağı' edilmesi, kendilerine  bağlı kukla rejimlerin oluşması için, bu barbar ve cani çeteleri, sahaya sürülmedi mi? Şam da, 'emevi camiinde namaz kılmak' için yola çıkanlar, her türlü maddi, manevi, lojistik desteği veren, G 20 zirvesine ev sahipliği yapan, AKP devleti değil midir?

Dönemim başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan değil midir? Bu barbar çetelere, TIR larla silah, mühimmat, 'eğit donat' adı altında, eğitim desteği veren, AKP devleti, istihbarat kurumları  değil midir? Ankara katliamı yaşandığında, 102 canımızı kaybettiğimiz de, 'yayın  yasaklarıyla' toplumu farklı yönlere sevk ederek, DAİŞ çetelerini  aklamaya yönelik çabalar gözden kaçırılabilir mi?  Ankara  katliamından, 'Oy devşirme' çabaları unutulabilir mi?

Paris katliamı sonrası, Gaziantep şehir merkezinde DAİŞ bayraklarıyla yapılan konvoylu kutlamaları nereye koyacaksınız? Bugün, turizm başkenti Antalya da, bir araya gelerek, 'timsah gözyaşları' dökenler, halklarımızın öfkesini dindiremez!

G 20 zirvesi dolayısı ile bir araya gelen, emperyalist sermaye çevrelerinin, yaşanılan bunca katliamların üzerine oturarak, zirvede karlarını nasıl katlayacaklarının, 'hesabını' yapmaları halklarımız tarafından asla kabul edilmeyecektir. Bu zirveye katılanların birçoklarının ellerinde, katliamlarda katledilenlerin kanı bulunmaktadır. Halklarımız zamanı geldiğinde, bu  katliamların hesabının sorulacağı zirveler muhakkak düzenleyecektir!

16.Kasım 2015

E posta:
[email protected]
Face:aliekber.pektas

Twitter: @AliekberP