Adil Yiğit

Anne ve babasının Rize'nin Ardeşen ilçesinde yaşadığını belirten Mol,  Avrupa Postası'na özel açıklamada bulundu.


Mesleki olarak, "irşadat" ile ilgilendiğini ifade eden Cumali Mol, "Neden internet aracılığıyla Sümeyya Erdoğan ile evlenmek istediğinizi açıkladınız" sorumuza, "Erdoğan ailesiyle ilişkide bulunan bir Hocamız aracılığıyla önce haber ulaştırmak istedik. Ayrıca posta yoluyla mektup yolladık. Cevap alamayınca internet aracılığıyla niyetimi duyurdum. Yaptığım suç değldir. Sümeyya Hanım kamuoyuna mal olmuş bir kişilktir" dedi. Teklifini kabul etmezse üzüleceğini aktaran Mol, "o zaman Suudi Arabistan'da bir prenses ile evlenmeyi düşünebilirim" ifadesinde bulundu.

RİZE - ARDEŞEN'DE YAŞAYAN AİLESİ: 'HAYAL KURUYORSUN' 

Ailesinin evlenme teklifinden haberi olup-olmadığı sorumuza ise, "Ailem hayal kuruyorsun dedi. Halbuki herşey hayal ile başlamaz mı" ifadesinde bulundu. Ailesini ve akrabalarını "korkaklar, siyasi emellerden" uzaklar şeklinde eleştiren Mol, "hedefsiz topluluklar düşmeye mahkumdur" dedi.

'15 YIL ÖNCE MAFYA ÇETELERİNİN SALDIRISINA UĞRADIM'

Berlin'de küçük ve sakin bir Laz mahallesinde (Spandau) kaldığını açıklayan Mol, "15 yıl önce Berlin'de uyuşturucu ile uğraşan mafya çetelerinin saldırısı sonucu kafamdan ağır darbe yedim. Beni yardıma çağıranlar ne yazık ki kaçtılar. O günleri yaşamamış olsam belki bugün farklı düşünebilirdim" dedi.

'TÜRKİYE IŞİD'E KARŞI OPERASYONA GİRİŞİRSE ÜZÜLÜRÜM'

IŞİD emiri değilim diye sözlerini devam ettiren Mol, "Türkiye IŞİD'e karşı operasyona girişirse üzülürüm. Müslümanlar kardeştir. Birbirini öldürmelerine izin verilmemeli. Müslümanın hayatı Kâbe'den daha önemlidir" dedi.

Ulema'nın ( Müslüman Din Alimleri) IŞİD'i eleştiren açıklamasına karşı olduğunu açıklayan Mol, "Ulema, Taliban hakkında da fetva vermişti. Afganistan'daki Taliban'a da ilk önce CIA ajanı demişlerdi. Yaptıkları açıklama yanlıştı. Bugün aynı şeyi IŞİD için söylemek te yanlıştır" sözlerine yer verdi.



Yanında kaleşnikof marka bir silahla poz veren resmi için ise, "Berlin'de çekilen bir resimdir. Alman yetkililerin bilgisi vardır ve suç teşkil etmiyor. İçinde ne şarjör, nede mermi vardır. Dekarasyon amaçlıdır. Halifesiz birlik ve kardeşlik sağlanamaz; anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az." şeklinde konuştu. 

Cumali Mol adıyla açılmış ve Laz Konseyi diye tanıtımı yapılan internet sitesinde şu ifadeler yer aldı:


"Laz Konseyi'nin öncüsü, kendisine münasip görüp -Allah'tan hayır ve bereket dileyerek- Sn. Sümeyye Erdoğan hanımefendiyle evlenmeyi murad ediyor; bunu açıklamaktan imtina etmeye meyilli değildir. Kalbinden meydana çıkan aziz kararını bu şekilde ilan edebilmek, şahsı için belli ki büyük bir şereftir. Cumhurbaşkanı kızının -dünyada da ahirette de- imtiyazlı olmasını dileriz. Basın temsilcilerinin -mahremiyetimize hürmet edip- ikametgahımızdan uzak durmaları rica olunur."