İlçede iftar sonraları bir araya gelen vatandaşlar ilçenin kültürlerinden olan yüzük saklama ile sini zarf oyunlarını oynuyor. Ramazan'a özel sini zarf ve yüzük saklama oyunları geleneği yıllardır korunuyor.

Türkmen kültürü olan bu iki oyun ilçedeki vatandaşları iftar sonrası bir araya getiriyor. Tuzhurmatu ilçesinin farklı bölgelerinden bir araya gelen vatandaşlar saatlerce bu oyunlarla eğleniyor.


Eskiden, güvenliğin iyi olduğu dönemlerde ilçenin dışındaki şehirlerde de oynanan oyunların yarışmasına katılan Tuzhurmatu'daki vatandaşlar şimdilerde ise kısıtlı bir şekilde de olsa Ramazan geleneklerini korumaya çalışıyor.

Sini Zarf oyunu yüzyıllardır sürdürülen geleneksel bir Türkmen oyunudur. İki takımdan oluşan sini zarf oyununda takımda beş ile on kişi arasında olur. Bu her iki takımın başında birer takım kaptanı bulunur, bu kaptana usta denir. Bir tepsi üstüne konulan 11 kasenin açılması takım kaptanın insiyatifine bırakılmıştır. 11 kaseden birinin altına konulan nesne bir perde arkasında karşı takım tarafından saklanır