Almanya'nın ciddi gazetelerinden Süddeutsche Zeitung, bu iddialarını Ateş ve Şimşek’in aralarındaki e-posta yazışmalarına dayandırdı.

Yazışmalarda, Seyran Ateş’in ayda 5 bin Euro’luk taksitleri düzenli ödemesi durumunda faiz alınmayacağı ibaresinin yer aldığı, ayrıca sözleşmenin altında da Ateş’in imzasının bulunduğu kaydedildi. Süddeutsche Zeitung, Ateş’in ‘Artemis’ üzerine bir film yapılmasını önerdiğine ve kredi sözleşmesinin de aynı gün yapıldığına dikkati çekti.

Bu iddiaların Alman basınında geniş yer alması üzerine konuşan Seyran Ateş, Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte genelev patronu Hakkı Şimşek’ten kredi aldığını doğruladı. Ancak Focus’a yaptığı açıklamada ticari ilişkileri reddetti. 

Ateş şu şekilde devam etti: "Üzgünüm ki, başka bir yerden kredi bulamadım şimdi de birilerince itibarcızlaştırılmak isteniyorum" dedi 

Ateş şunları ekledi: "Bunun bana karşı bu şekilde kullanılacağına inanmazdım, naif oldum. Eleştiri ve hayal kırıklığını anlayabiliyorum. Ama aniden gökten iner gibi bir tesisi övmek doğru değil. Yıllardır araştırmamı yapıyorum ve araştırmalarım henüz sona ermedi."

Genelevlerine eleştirel bakan Seyran Ateş’in, ‘Avrupa’nın en büyük genelevi ve erkekler için 6 yıldızlı cennet’ olarak nitelenen ‘Artemis’ hakkında olumlu konuşmaları, daha önce de dikkati çekmişti. 

Berlin'deki genelev, 14 Nisan 2016'da 900 polis memuru ve gümrük memuru ile savcıdan oluşan büyük bir operasyonla arandı. Savcılık başlangıçta organize rocker gruplarıyla ilişki suçu, genelevde çalışan kadınların sömürülmesi ve onlara karşı şiddet kullanımı ile doğrudan bağlantılardan söz etmişti; Ayrıca işletme ilk başlarda 17,5 milyon avroluk sosyal güvenlik katkılarından kaçmak ve vergi dolandırıcılığı ile suçlandıl. Ancak savcılık, Ocak 2019'da Artemis'e karşı açılan davaları yeterli şüphe yok gerekçesiyle durdurdu.