Köpek korkusu olan bir kişi polise, “Külotumun içine sakladığım kokain var ama köpek ısırmasın beni” dedi ve itirafta bulundu.

Polisler Hamburg'da buluştu

Almanya, İsviçre, Avusturya'dan çok sayıda polis memuru yıllık fikir alış verişi yapmak ve tecrübe genişletmek amacıyla Hamburg'da biraraya geldiler. Trafikte Uyuşturucu Kontrolü (DİS) adı altında polis köpeklerininde katıldığı yüzlerce sürücü kontrol edildi. Kontrollerde 600'den fazla araç ve 700 kişi kontrol edildi.

Köpekten korktu ve itiraf etti

Kontrolde bir kişi polis köpeğinden korktuğu için “Lütfen külotumda kokain var. Köpek ısırmasın” diyerek suçunu itiraf etti ve külotundan 40 gram ve aracından 100 gram uyuşturucu bulundu. Uyuşturucu alan bir kişide “Dans etmek ister misiniz?” diyerek uyuşturucu ile yakalandı. Altın renkli VW Golf araca el konuldu evi arandı 650 Euro uyuşturucudan elde edilen para ve cep telefonları bulundu.

Kafa sallayan aptal

Ayrıca kafa sallayan bir genç ise bir e-scooter üzerinde kontrol edildi. Hızla yol alan ve çimlerin izleri bulunan kişi memurlara, ehliyet almak için sürücü okulunun teori dersine gideceğini söyledi ve polisin izin verdiğinden daha aptal olduğu saptandı. Gün boyunca 600'den fazla araç ve 700 kişi sabit ve mobil kontroller için kontrol edildi.

Kuralları çiğneyenler yakayı ele verdi

Trafikte uyuşturucu etkisi altında 32 sürücü, dört kişi sarhoş, yedi kişi ehliyetsiz, sahtecilik ve yasadışı ikamet dahil olmak üzere 8 kişi ve sahte Ukrayna pasaportu olan 3 kişi gözaltına alındı.
DiS kontrolüne 14 federal eyaletten polislerin yanı sıra İsviçre ve Avusturya dan katıldılar. Memurlar, bu tür görevler için öncelikle deneyim alışverişi ve ileri eğitim için kontrolü kullandılar.

Emine SONUGÜR / HAMBURG