Hayvan deneyleri suçtur

Moda yıldızı Kretschmer, “Hayvan deneyleri bir suçtur” diyerek hayvanlar üzerinde yapılan uygunsuz deneylere dikkat çekti. Moda fırfırlarındaki ilanlarıyla ünlü olan tasarımcı Guido Maria Kretschmer, LPT laboratuvarının kapatılması için gösteri yaptı. Harburg semti Mienenbüttel'de düzenlenen protestoya 7 bin 300 hayvan hakları aktivisti ve tanınmış şöhretler katıldı.

Hayvanlar acımasızla işkence görüyor

Eşi ve iki köpeği ile Blankeneser villasına taşınan Guido Maria Kretschmer, "Hayvanlara ses vermek zorunda olduğuma inanıyorum. Burada olan şey bir karmaşa" dedi. Laboratuvardaki koşulların resimlerini görünce gözyaşları gördüğünü belirten Kretschmer, "Hayvanlar acımasızca işkence görmekte, suistimal edilmekte ve öldürülmektedir" açıklamasında bulundu.


Laboratuvarda büyük suç meydana geliyor

Alışveriş kraliçesi olarak tanınan Kretschmer'in avukatı, "Laboratuvarda gerçekleşen büyük bir suç. Sorumlu olanlar cezalandırılmalı. Politika, hayvan deneylerinin bu biçimde yapılmasını kaldırmalıdır” dedi. Ünlü manken Marie Amière ise, “Korku laboratuvarı hemen kapatılmalı. Kâr yapmak için savunmasız varlıklara kötü muamele eden sadistler var. Yetkililer buna nasıl izin verebilir? Şoktayım, öfkeli ve kızgınım. Şimdi bilimsel bir içgörü kazanmak için hayvan testlerine çok daha iyi alternatifler var" dedi.

Şiddetle karşıyız

"Hundkatzemaus" TV program yöneticisi Frank Weber: “Bu dev protesto, bir hayalin gerçekleşmesi ve umarım daha fazlası için başlangıç noktasıdır” Orta parmağını göstererek poz veren yazar Attila Hildmann, öfkesini bu şekilde formüle ederek, "Hayvan deneyleri iptal edilsin. LPT laboratuvarı kapatılsın. Sistemimiz şirketler tarafından kontrol ediliyor, politikacılar kuklalandı” dedi. Hildmann, sert karşılaştırmalar yaparak, "Hikaye tekerrür ediyor, bu sefer kürk burunları Alman laboratuvarlarında işkence gören milyonlarca insan. Dikenli tel ile yüksek güvenlikli hapishaneler ve hayvanların çığlık attığını duyarsınız" ifadesinde bulundu. Ayrıca, kendisi ve meslektaşları hakkında, “Biz görmezden gelme değil asiyiz” Akşamları laboratuvarın önünde kurulan hayvan hakları aktivistleri ile nöbet tuttu. Hildmann: "Huzurlu bir protesto bu çok önemliydi" diyerek sözlerini noktaladı.

Emine SONUGÜR