Kopenhag hayvanat bahçesinin internet sayfasında yer alan bilgide, hayvanat bahçesine yeni bir erkek aslan alındığı ve aslanın kendi ailesini kurması için mevcut 4 aslanın iğne ile uyutularak öldürüldüğü bildirildi.


 
Açıklamaya en büyük tepki ABD'den geldi. Amerikalılar hayvanat bahçesine gönderdikleri mailler ve medyaya yaptıkları açıklamada, Danimarka'da Hitler usulü hayvan politikası yürütüldüğünü öne sürerek Danimarka'nın haritadan silinmesini istediler. Hayvanat bahçesi müdürü Steffen Straede yaptığı açıklamada “hayvanat bahçemizdeki aslanlarda nesil değişmesi gerekiyordu. Mevcut iki dişi aslanımız çok sağlıklıydı ve  buruda dünyaya gelmişti. Ancak büyüdükleri için babaları onlarla çiftleşmek isteyecekti. Onun için yaşlı anneleri ile birlikte uyutmak zorunda kaldık" dedi.

 Hayvanat bahçelerinde kısa sürede 6 hayvanın öldürülmesi hayvan severleri ayaklandırdı. Hayvan severler politikacılardan hayvanların gereksiz yere uyutularak öldürülmelerinin önlenmesi için yasa çıkarılmasını istediler.