Orta Sıklet Uluslararası Almanya Şampiyonluğu müsabakasında Almanya şampiyonu olan Kürt kökenli boksör İsmail Özen, Hamburg'da " GYM Boks Merkezi'ni açtı.

Hamburg'un Altona semtindeki Große Elbstraße'de 1200 metrekare genişliğindeki  "Work Your Champ" GYM Boks Merkezi açılışına, İsmail Özen ve eşi Janina Otto'nun ailesi ile yakın arkadaşları ve 200'ye yakın davetli konuk katıldı.

Açılış gününün sabahı hamile olan eşinin doğum yaparak bir kız çocuğu dünyaya getirmesi, boksör Özen'e aynı günde unutulmayacak iki sevinci birden yaşattı. Özen'in yeni doğan kızına Mara ismini verdiği öğrenildi.

SPOR, SİYASET, BASIN VE İŞ DÜNYASINDAN DAVETLİLER KATILDI

Almanya'nın tanınmış milyarderlerinden Otto Versand markasının sahibi Janina Otto'nun babası Michael Otto ve annesi Christl Otto da açılışa katılarak damatları İsmail Özen'in yanında olduklarını gösterdiler. 

Sol Parti Hamburg eyalet milletvekili Cansu Özdemir, FDP milletvekili Katja Suding, Altona ilçe milletvekili Behçet Algan (SPD), Kürt Toplumu Başkanı Ali Ertan Toprak, İrfan Cüre (Sol Parti Altona) ile tanınmış iş adamı Turabi Yıldız da Boks Merkezi'nin açılışına katılan isimler arasındaydı.

Geç saatlere kadar süren açılışta Türkiye'den tanınmış yazar Murat Belge ile merkezi Köln'de bulunan ve kısa bir süre önce açılışı yapılan Artı TV Genel Yayın Yönetmeni Celal Başlangıç ile merkezi Berlin'de bulunan Özgürüz sitesi yazarı Hayko Bağdat'a basın özgürlüğü plaketi verilmesi, Alman ve Türk basınının yoğun ilgisini çekti.

Sunumunu RTL Tv moderatörü Susanne Böhm'ün yaptığı gecede heyecanlı bir ses tonuyla konuşan ve davetlileri selamlayan Özen eşinin neden katılmadığı sorusuna, “Eşim Janina katılmayı çok istiyordu ama ne yazık ki yaptığımız program olmadı ve katılamadı. Ama ben çok heyecanlıyım bir o kadar da mutluyum ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Her konuda bana destek veren eşim de bugün aramızda bulunacaktı ancak olmadı. Şu an fazla konuşmak istemiyorum. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.  Özen'in, açılışa katılan davetlilere, eşinin doğum yaptığını açıklamaması dikkat çekti.

Gençleri spor birleştirir

Özen, gençleri kesinlikle doğru yönlendirmenin önemine vurgu yaparak, “Gençler arasında spor uyum ve dostluğu geliştirir. Dolayısıyla herkes aynı göz hizasında insanlara daha olumlu bakar. Benim amacım çocuklara yardım etmek ve gençleri doğru yönlendirmekte destek olmaktır. Bunu yalnız yapabilmek oldukça zor ama sponsorler ve yardımseverlerle daha güçlü bir gelecek için çaba harcıyoruz. Dünyamız çocuklarımızla daha farklı renklere bürünecektir. Kimin hangi dine bağlı olduğu, nereden geldiği önemli değil önemli olan hepimizin birlikte parlak gelecek için katkıda bulunmaktır” açıklamasında bulundu. 

Program çocuklarla birlikte şarkılar söylenip, eski boksör Mahir Oral'ın öğrencileriyle birlikte yaptığı boks gösterilerle geç saate kadar devam etti.

Avrupa Postası olarak Boks Merkezi'nin İsmail Özen'e kalıcı başarılar getirmesini diliyoruz.