Unternehmer ohne Grenzen derneği „LokalChance“ projesi çerçevesinde küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik ücretsiz seminerler ve yeterlilik kursları sunmaktadır.

Proje, Avrupa Sosyal Fonu (ESF) ve Hamburg eyaleti destekli olup, amacı, işletme sahiplerini, çalışanlarını ve girişimcileri - özellikle seminerler ve yeterlilik kursları sunarak - desteklemek, işletmenin devamlılığını sağlamak ve istihdam yaratmaktır.

Seminer ve kurslar muhasebe, pazarlama teknikleri, sigortalar, işletmeler ve çalışanlarına yönelik finansman teşvikleri, temel bilgisayar eğitimi ve internet gibi konuların yanı sıra örneğin 13.12.2014 tarihinde yürürlüğe giren „GIDA BİLGİ YÖNETMELİĞİ“ gibi konuları da kapsamaktadır. Bu yönetmelik, gıda sektöründe faaliyet gösteren restoran, market, pastane gibi işletmeler için etiketleme ve öncelikle allerjiye yol açan besinlerle ilgili olarak müşteriyi bilgilendirme konusunda yeni düzenlemeler getirmiştir. Özellikle online satışlarda (Lieferservice gibi) dikkate alınması gereken önemli konular sözkonusu olup, işletme sahiplerinin buradaki eksikliklerini bir an önce gidermeleri gerekmektedir.

İşletmeler için önemli konulardan bir diğerini ise „İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI“ yönetmeliği teşkil etmektedir. Yasal düzenlemelere göre sadece bir işçisi dahi olsa her işletme sahibi bu düzenlemeleri işletmesinde yerine getirmek zorundadır. LokalChance proje danışmanı Fatime Çetin, bu yükümlülükleri yerine getirmeyen işletme sahiplerine rutin kontroller sırasında para cezası uygulandığını ve çoğu işletmecinin bunu  bilmediğini ifade etti. Bu nedenle böyle önemli bir konuda işletmelere destek verdiklerini belirten Fatime Çetin, İş Güvenliği Dairesi (Amt für Arbeitsschutz) ile birlikte Haziran 2015 sonuna kadar ücretsiz olarak bu kursu işletme içinde sunduklarını sözlerine ekledi.

Kurslar özellikle projenin faaliyet gösterdiği Altona-Altstadt, Osdorfer Born/Lurup, Fuhlsbüttler Straße/ Langenhorn Markt, Phoenix-Viertel, Neuwiedenthal ve Neugraben bölgelerindeki  işletmelere yöneliktir.

Daha fazla bilgi ve kurs başvuruları için iletişim: Tel.: 040 - 24 43 71 09   /    040 – 87 60 45 25

E-Mail: [email protected] / [email protected]www.unternehmer-ohne-grenzen.de

--