Görev aldığı tüm hastanelerde yaptığı başarılı ameliyatlar, uyguladığı tedaviler ve hastalarına sempatik yaklaşımı nedeniyle hastalarının gözdesi olan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr. Baran Şen geçtiğimiz Cuma gününden itibaren sağlık hizmetini en üst düzeyde sunan İzmir Kent Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı.

Foto 1: Kent Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzman doktoru Op. Dr. Baran Şen

Op. Dr. Baran Şen, 3 ay öncesine kadar hem hekim hem de başhekim yardımcısı olarak Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nde yaklaşık 3 yıl görev yapmış, bu süre zarfında da Çeşme’yi ortopedi alanında sağlıkta marka yapmıştı. Onun sayesinde Çeşme Devlet Hastanesi, adeta Ege Bölgesi’nde ortopedi ve travmatoloji DAL HASTANESİ (organ veya organ grubu hastalarının müşahede, muayene, teşhis, tedavi ve rehabilitasyonlarının yapıldığı sağlık kurumları) olarak anılmaya başlanmıştı. Dr. Şen’in Çeşme’de görev almaya başlaması ve başarılı ameliyat ve tedavilerinin kulaktan kulağa duyulmasıyla birlikte Çeşmeli ortopedi hastaları ameliyat olmak için İzmir’e gitmediği gibi, Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden, hatta yurt dışında yerleşik Türkler, şifa arayan hastalar ameliyat ve tedavi olmak için Çeşme’yi tercih etmeye başlamıştı. Dr. Şen, 3 yılda 654 ameliyat yapmış, hem hastalarının gözdesi hem de Çeşme’nin ortopedi alanında marka ve efsane ismi olmuştu.

ÇOK SEVİNDİLER

İzmir’in en tercih edilen hastanelerinden biri olan Kent Hastanesi, Çeşme’nin ünü Türkiye dışına taşan başarılı hekimi Dr. Şen ile kadrosunu daha da güçlendirdi.

Özellikle diz ve kalça protezi cerrahisinde başarılı operasyonlara imza atan Op. Dr. Şen, üç ay önce Çeşme’den Denizli Çivril Şehit Hilmi Öz Devlet Hastanesi’ne atanmıştı. Hem Çeşmeli hem de Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden tedavi ettiği hastaları çok sevdikleri doktorlarının bu beklenmedik ani tayinine çok üzülmüştü. Çok sevdikleri doktorlarının tekrar İzmir’de görev almaya başladığını duyan hastaları memnuniyetlerini ifade ettiler.

Hastaları arasında SANAT VE SİYASET CAMİASININ TANINMIŞ SİMALAR DA VAR

1982 İzmir doğumlu olan Baran Şen’in tedavi ettiği hastalar arasında ünlü sanatçılar Emre Altuğ, Asuman Dabak, Aynur Aydan, Can Yaman ve Müge Akyamaç, eski bakanlardan Ali Nail Erdem, AK Parti İzmir Milletvekillerinden Necip Kalkan, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli ve Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, AK Parti eski İl Başkanı Bülent Delican ve ailesi, DYP İzmir eski Milletvekili Yıldırım Ulupınar, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme belediye eski başkanlarından Nuri Ertan ve Çeşme Belediye eski Başkan Yardımcısı Şakir Karadede de bulunuyor.

Fulya OMAÇ / İZMİR

KUTU KUTU:

Op. Dr. Baran Şen’in tedavi ettiği bazı hastalardan görüşler:

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Asistanlığından beri aile doktorum.

DYP İzmir eski Milletvekili Yıldırım Ulupınar: Her zaman çok çalışkandı.

ŞİMDİ NE DİZ, NE BEL AĞRIM KALDI, ÇOK RAHAT YÜRÜYORUM

Çeşme Belediye eski Başkan Yardımcısı Şakir Karadede: (Protez ameliyatı oldu)

Yaklaşık 6-7 yıldır dizlerimde ağrı vardı ama son bir yıldır iyice yaşam konforumu etkilemeye başlamıştı. Bu süreçte İzmir’de ortopedi alanında isim yapmış doktorlar da dahil birçok doktora gittim ama bir türlü ameliyata karar veremedim. Dr. Şen’in tedavi ettiği bir dostum ‘Mutlaka git, bir görüş’ dediğinde randevu alıp gittim. Bana o kadar güven vermiş ki, nasıl olduğunu anlamadan kısa sürede kendimi ameliyat masasında buldum. Bir hafta arayla her iki dizimden de ameliyat oldum. Ameliyat sonrası hiç ağrı hissetmediğim gibi, dizlerimden kaynaklı belimdeki ağrılarım da geçti. Şimdi çok rahat yürüyorum. ‘İyi ki Baran Şen’e bu ameliyatı olmuşum’ diyorum. Zaten ünü Çeşme dışına da taştı. Duyan geliyor, sürekli ameliyat yapıyor, herkesi sağlığına kavuşturuyor. Bir hastaneyi hastane yapan doktorlarıdır. Doktorlar hastaları iyileştirecek, hastalar memnun kalacak ki, vatandaş hastaneye umutla gelsin, ayakları geri geri gitmesin. Dr. Şen sayesinde de Çeşme Devlet Hastanesi ortopedi üzerine isim yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

DR. ŞEN, ÖRNEK BİR DOKTOR

Gazeteci Fulya Omaç: (Ayak bileği kırık tedavisi)

9 basamak merdivenden düşmem sonucu ayak bileğim 3 yerinden parçalı kırıldı, yan bağlarım koptu. İlk tedavim ayağımı kırdığım Yunanistan’ın Kos adasında yapıldı. ‘Türkiye’de hangi doktora gitsem’ diye tanıdıklara sorduğumda, İzmir dışından bile isim tavsiye edenler oldu ama birçoğunun ortak tavsiyesi Dr. Şen’di. Kırık röntgenimi gören 3 farklı ortopedi doktoru dostum ‘Çok riskli kırık, kesin ameliyat’ derken, Dr. Şen, ‘Doku ve kemik yapın ameliyata uygun değil, ek sorunlar yaratır, seni ameliyatsız iyileştireceğim’ dedi. Kendisine güvendim ve tedaviye başladık. Riskli olan kırığımı ameliyatsız ve bana hiçbir sorun yaşatmadan iyileştirdi. Kırık maceramı takip eden dostlarım, olumlu gelişmelere şahit oldukça ortopedik ve travmatolojik sorunları olan yakınları için doktorumdan randevu almamı istediler. Baran Şen Çeşme için çok büyük şans. Şimdiden ünü Çeşme dışına taşmış durumda, ileride Türkiye dışına da yayılacağından şüphem yok. Kendisine sonsuz teşekkür ediyor, başarıların devamını diliyor ve diğer hastanelerimizde de sağlığımızı gözü kapalı emanet edebileceğimiz böyle başarılı ve hastalarıyla yakından ilgilenen örnek doktorların sayısının artmasını diliyorum.

BURASI ÖZEL HASTANELERİN BİLE ÖTESİNDE

Semra Aküzüm: (Protez ameliyatı oldu)

11 yıldır dizimde ağrılarım vardı. Sürekli erteleyip duruyordum. Artık kemikler iyice birbirine sürtmeye başladığında, İzmir’de diz protezi konusunda uzman çeşitli doktorlara gittim ama bir türlü karar veremedim. Sonra Dr. Şen’e ameliyat olan Çeşmelilerden methini duyunca gittim ve ameliyat oldum. Memnuniyetimi görünce benim gibi doktor arayışında olan arkadaşlarım, biz de muayene için sıra alalım demeye başladılar. Herkese doktorumu tavsiye ediyorum. Hemşireler de hastayla çok ilgileniyor. Burası devlet hastanesi gibi değil, özel hastanelerin bile ötesinde..

74 YAŞINDA BASTONU ATTIM

Fatma Sağlamdemir: (Protez ameliyatı oldu)

74 yaşındayım, 20 yıldır dizlerimden ağrı çekiyordum. Çeşitli tedaviler oldum ama artık son safhaya gelmiştim. Tavsiye üzerine geldiğim doktor Baran Şen de ameliyat olmam gerektiğini söyledi. 10 gün arayla iki dizime de operasyon yaptı. Şimdi yıllarca çektiğim ağrılarımdan kurtuldum. Son altı yıldır baston kullanıyordum. Şimdi bastonsuz yürüyebiliyorum. Bugüne kadar çok tanınmış doktorlara da gitmiştim ama ameliyat için kimseye güvenememiştim. Gencecik doktora güvendim, çok da memnunum. Bazı doktorlar mesleğine adar kendini. Baran Şen de öyle. Hastalarıyla ilişkisi çok güzel, resmen işinin aşığı. Hafta sonu bile hastasını ziyarete geliyor. Kendi oğlum diyebileceğim kadar saygılı. Kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.

BANA VERDİĞİ HAREKETLER, İKİ YAKINIMA DA VERİLMEYİNCE TAM İYİLEŞEMEDİLER

Leyla Ertaş: (Protez ameliyatı oldu)

10 yılı aşkın zamandır dizlerimden sorun yaşıyordum. Aynı ameliyatı olan arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine Baran Bey’e ameliyat oldum. Çünkü o kadar çok doktora gittim bugüne dek ama hiçbiri bana onun verdiği güveni vermedi. Şimdi ağrım kalmadı, çok memnunum. Ameliyat sonrası bazı hareketler verdi, onları yapıyorum. Daha önce kız kardeşim Alanya’da bir hastanede diz protezi ameliyatı olmuştu. Ablamın kızı da Almanya’da. Onlara Baran Bey’in bana yapmamı söylediği hareketler verilmemiş. Her ikisinin de şikayeti tam olarak geçmedi. Benim memnuniyetimi duyduklarında “Keşke biz de senin doktora ameliyat olsaymışız” diyorlar.

Reşat Akbaykal: Eskiden tedavi olmak için Aliağa’ya gidiyorduk. Çeşme’ye atanmasından dolayı çok mutluyuz. Şimdi kilometrelerce yol gitmek zorunda kalmıyoruz. Ancak umarım olmaz ama başka bir şehre de atansa güvenle sağlığımızı emanet ettiğimiz Dr. Baran Şen’e gitmekten vazgeçmeyiz. Aradaki kilometrelerin hiç önemi yok, doktorumuz nerede, biz oradayız.