Aralarında Darmstadt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yener Orkunoğlu, Alman Sol Parti Eş Başkanı Bernd Riexinger, Sol Parti federal parlamento milletvekili Ulla Jelpke ile tanınmış hukukçu Eberhard Schulz'un da katılarak sunumlar yapacağı, üç gün sürecek olan kongreye, 129 konuşmacı davetli.

Netzwerk Marx 21 adlı bir grup tarafından 2014’yılından itibaren Marx is muss başlığı altında her yıl Berlin’de (Franz-Mehring-Platz 1) bir kongre düzenlenmektedir.

3 gün süren bu kongrede Marksizm açısından çeşitli sorunlar üzerinde tartışmalar yürütülmektedir. 100’den fazla konunun ele alındığı kongrede 129 konuşmacı sunum yapacak. Her yıl yaklaşık 700-1000 kişinin dinleyici olarak katıldığı kongreye birçok ünlü insan da konuşmacı olarak davet edilmektedir.

YENER ORKUNOĞLU'NA HAMBURG DA YOĞUN İLGİ GÖSTERİLMİŞTİ

Bu yıl 25-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Berlin’de gerçekleşen kongrede 20.05.20017 günü Avrupa Postası'nın düzenlediği kitap tanıtımı etkinliğinde Postmodernizm ve Nietzsche’nin Gerçek Yüzü başlıklı ve İletişim Yayınlarından yayınlanacak Marksizm, Milliyetçilik ve Demokratik Ulus adlı kitaplarının tanıtımını yapan araştırmacı-yazar Yener Orkunoğlu da konuşması olarak davet edildi.

Orkunoğlu, 27.Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 12.00-13.30 arasında Marksist Devlet Teorisine Giriş başlığı altında Almanca olarak sunumunu yapacaktır. 
 

İlgili olanlar şu linkten bilgi alabilirler: https://www.marxismuss.de