Wiesbaden seçim bölgesinden adaylığını koyan 53 yaşındaki Dagmar Döring, evli ve 3 çocuk annesi. 2007’den beri FDP’ye üye olan Dagmar Döring’in 1980 yılında çıkan “Günümüzde Pedofili” başlıklı kitabın yazarları arasında yer aldığı ortaya çıkmıştı. Dagmar Döring, makalesinde “pedofilinin yasallaştırılmasını” talep ediyor.


Dagmar Döring
gelişmeler üzerine FDP Wiesbaden teşkilat başkanı Florian Rentsch’a ilettiği bir mektupla Federal Meclis milletvekilliği adaylığından geri çekildiğini açıkladı. Mektupta, “o dönemdeki görüş ve siyasi faaliyetlerini bugün bulunduğu nokta açısından onaylamasının mümkün olmadığı, bunun büyük bir hata olduğu” görüşü dile getirildi. “Yaşamımın ilk evrelerine ait tüm metin ve siyasi faaliyetlerle arama mesafe koyuyorum” ifadesine yer verilen mektupta, “Bir eş ve üç çocuk annesi olarak o döneme ait olgunluktan uzak görüşlerden utanç duyuyorum” denildi.


Döring ile ilgili iddialar, Demokrasi Araştırmaları Enstitüsü’nün başkanı Franz Walter tarafından ortaya çıkarılmıştı. Pedofili yanlısı grupların 80’li yıllarda Yeşiller Partisi’ndeki etkinliğini araştıran Franz Walter, FDP’li siyasetçi Dagmar Döring’in adına da rastlamıştı.


Dagmar Döring
’in 1979 – 1982 yılları arasında “Alman Pedofili Araştırma ve Çalışma Grubu” (DSAP) isimli organizasyonda yönetici pozisyonunda görev yaptığı da belirlendi.


Yeşiller Partisi mensupları da
savunmuş'


Frankfurter Allgemeine Zeitung
'un haberine göre, 1982'ye kadar FDP'nin gençlik örgütü konumunda olan Genç Demokratlar arasında “yasalarda pedofililer lehine düzenlemeye gidilmesinden yana görüşler” dile getirilmişti. Dönemin FDP genel sekreteri Günter Verheugen, “Ceza Kanunu’nun pedofiliye yaptırım öngören 174 ve 176 nolu maddelerinde değişikliğe gidilmesi ihtimaline” işaret etmişti. Tartışmalara rağmen Genç Demokratlar ve FDP bünyesinde bu konuda herhangi bir karar alınmadı. Genç Demokratlar 1982’de FDP’den ayrıldı. AB Komisyonu üyeliğinde bulunan Günter Verheugen de aynı yıl Sosyal Demokrat Parti’ye katıldı.


Yeşiller Partisi Avrupa Parlamentosu milletvekili Daniel Cohn-Bendit’in 70’li yıllarda kaleme aldığı bazı yazılarda “çocuklarla erotik oyunları” savunduğu ortaya çıkmıştı. Cohn-Bendit sözkonusu görüşlerle arasına mesafe koyduğunu açıklamış, Yeşiller Partisi’nde pedofili tartışması başlamıştı.
DW/AFP/dpa/NH/HS