Almanya'da Osmanlı adında bir suç örgütü daha türedi. Adlarını ''Osmanen Germania  Boks Klübü''  koyan ve kısa sürede Almanya'nın ''en hızlı büyüyen motosikletli suç çetesi''  arasına yer aldığı bildirilen grubun nereden ve kimler tarafından örgütlendiği tam olarak bilinmiyor.

Die Welt gazetesinin haberine göre, 2015 yılı Nisan ayında kurulduğu açıklanan grubun, şimdiden 700 üyeye ulaştığı ve en az 20 bölgede örgütlü olduğu bildirildi. 

Çoğunluğunu Türkiye kökenlilerin oluşturduğu grup hakkında basına açıklama yapan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Kriminal Dairesi Müdürü Dietmar Kneib; ''Bu grubun, yasa dışı ticari faaliyette kendi payını güvence almak için örgütlendiğini düşünüyoruz'' dedi.

Dietmar Kneib,  grubun üyelerinin önemli bir bölümünün suç dosyaları bulunduğunu, özellikle de uyuşturucu işiyle derin bağları olduğunu bildiklerini açıkladı.

''Osmanen Germania  Box Klübü'' adlı mafya grubunun kendi Facebook hesaplarından yaptıkları açıklamalarda saldırgan bir dili kullanarak, ''Geliyoruz ve bütün ülkeyi fethedeceğiz...'' tarzında pek çok paylaşımın yapıldığı da  Die Welt'in haberinde yer alıyor.

ÖRGÜTLEYEN KİM?

Almanya'da örgütlü motosikletli grupları organize çeteler gibi hareket ederken; uyuşturucu, fuhuş, yasa dışı silah ticareti, şantaj ve sabotaj 'branş'larında sıkça aralarında çatışıyorlar. Osmanen Germania Box Klübü'nün reisliğini yürüten Mehmet Bağcı'nın Hells Angels üyesi ve Türkiye'de tutuklu iken kayıplara karışan Necati Arabacı ile ilişkili olduğu bildiriliyor. (Solportal)