Bu yazım bundan iki yıl önce, 7 Haziran seçimlerine giderken, kaleme aldığım yazıdır. Güncelliği nedeniyle önemsemekteyim. Tekrar okunmasında yarar var.

Başarabiliriz!

Sevgili okuyucular,

Başarabiliriz! Çünkü başka çıkış yolu yok. Başarmak zorundayız, aksi bir durum ülkemiz faşizmin girdabına doğru sürüklenmektedir. Ülkemiz Türkiye gelinen aşamada, sonu olmayan bir maceraya doğru sürüklenmektedir. AKP devleti, ülkede başlayan ekonomik krizin derinliğini kavramaktadır. Gelecekte ülke ekonomisinin tahmin edilemeyecek kadar kötü bir sonuca doğru sürüklendiğini söylersek abartmış olamayız.

AKP devleti, yeşil sermaye çevreleri, kendilerini Türk İslam sentezi ekseninde organize etmiş hakim güçler, ekonomik krizden çıkmanın yolu olarak faşist diktatörlüğü hedeflemektedirler.

Son dönemlerde hazırlanan, torba yasalar eşliğinde TBMM Türkiye Büyük Millet Meclisinden çıkardıkları kanunlarla, 'iç güvenlik' bahane edilerek, çıkarılmak istenen yasal hazırlıklar 2. Dünya savaşı döneminin, Nazi Almanya'sı, polis devletini hatırlatmaktadır. Sadece, farkı İslam'ı kendine referans alması ve dini maskeli faşizm olarak, toplumum kabul görmesi için sunulmasıdır.

Son dönemde ülkemiz insanlarının yaşadıkları, polis ve güvenlik güçlerinin hedef göstererek henüz çocuk yaşta insanların katledilmeleri tesadüfü değildir. Bu durum kabul edilir gibi değildir. Bakanların, bakan çocuklarının, bürokratların karıştığı yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, kamu mallarının talan edilmesine ilişkin açılan, 17- 25 aralık davası olarak tarihe geçen yargısal süreçte de, gördük ki, AKP devleti, 'kusursuz' her gelişmeyi bet raf etme yanlısıdır.

Kısacası, ülkemiz AKP devleti ve mevcut cumhurbaşkanı R.T. Erdoğan'ında, hırsları doğrultusunda tek adam diktatörlüğünü hedefleyerek yoluna devam etmektedir. Bütün bu gelişmeler ışığında, demokrasi güçleri, ötekileştirilenler, Kürtler, Aleviler, sosyalistler, sosyal demokratlar, ezilen ve horlanan tüm farklılıklar yeni bir Türkiye yaratma sevdası olanlar, AKP devletini engelleyebilirler. Böylece kendi hedeflerine ulaşabilirler.

Başarabiliriz! Neden olmasın, bugün dağınık gibi bir görüntü versek dahi, bir araya gelerek, AKP devletinin ülkemizi götürmek istediği uçuruma, diktatörlüğe dur diyebiliriz. Türkiye toplumsal güçlerine, AKP devletinin nasıl bir tehlike olduğunu detaylarıyla anlatmak zorundayız. Bu tehlikeden kurtulmanın yolunun ortak hareket etmek birlikte dik duruş sergilemek durumunda olduğumuzu, içselleştirmeliyiz.

Başarabiliriz! Çünkü, 7 Haziran 2015 genel milletvekili seçimlerinde, farklılıklarımızı da koruyarak, seçim ittifakı yapabiliriz. Neden olmasın! Sadece 7 Haziran 2015 seçimlerinde bir araya gelerek, birlikte karar vereceğimiz, ortak kanaatlerimizi TBMM çatısı altında dile getirecek adaylar belirleyebiliriz.

Yurdunu sevmek, halkına aşık olmak, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak yaşamak, 'bir ağaç gibi bir orman gibi' bir arada yaşamak sevdası, hedeflerimize ulaşmak için, bizleri ortaklaştırabilir. Demokrasi mücadelesini bir adım daha ileri götürmek ve AKP devletinin hedeflerine ulaşmasını engellemek için, neyi bekliyoruz?

Aleviler için bir fırsat olabilir! 2015 Haziran parlamento seçimleri, aleviler için bir fırsat olabilir. Alevi dünyasını temsil eden, Alevilerin sorunlarını kendi dillerinden TBMM meclis kürsüsünden, kendi temsilcileri tarafından dile getirilebilir. Aleviler artık, şu veya bu partinin arka bahçesi olmaktan kendilerini kurtarmalıdırlar. Alevileri sadece seçim dönemlerinde hatırlayan ve oy deposu olarak görenlere pirim vermemelidirler.

Aleviler kendi adaylarını kendilerinin belirlediği, kurumsal kimlikleri kabul ettirdikleri, şeffaf bir şekilde ittifak yapacakları, sorunlarına seçim bildirgelerinde yer verecek, birliktelikler içinde yer almalıdırlar. Sadece alevi kimliği var, ama şu veya bu partinin bir militanı, payandası olan adaylar alevi dünyasını temsil edemezler. Onlar sadece bulundukları siyasal yapının ekseninde politik argümanlar üreten, dönem-dönem Alevilikle ilgili birkaç cümle kuran insanlar olmaktan ileri gidemezler.

Başarabiliriz! Başarmak zorundayız! Yapacağımız tek şey, hedeflerimize yönelik seçim ittifakları yaparak, hedefe kilitlenmek ve özveri ile çalışmaktır.

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere,

04 Ocak 2015

Face:aliekber.pektas
Twitter: @AliekberP