Hükümet gazetecilerin grevini "sabotaj" olarak değerlendirdi.  Hükümetin bu suçlaması karşısında, gazeteciler sendikası yaptığı açıklamada İstanbul'a giderek Başbakan'ın ziyaretini takip edecek olan gazetecilerin greve katılmayacağını bildirdi. Ancak ziyarete ilişkin röportajların yerel saatle 17.00'den sonra yayınlanacağı ifade edildi.

Gazetecilerin bir önceki grevi Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Yunanistan'a ziyarette bulunduğu 19 Şubat günü gerçekleşmişti. Hükümet, mahkeme yolu ile medyanın işe dönmesi kararını çıkarttırmıştı.

Ülkedeki ağır ekonomik krizden yazılı ve görsel medya da sert bir şekilde etkilendi. Çok sayıda işyeri kapanırken, ücretler düştü, işten çıkarmalar yaşandı.  Ücretlerdeki önemli kesintilere karşı Ocak ayı başından beri ise Yunanistan medyasında neredeyse her gün grevler yaşanıyor.

Grevler sosyal tepkinin arttığı bir dönemde yaşanıyor. Yunanistan'da kemer sıkma tedbirleri dördüncü yılında devam ediyor. İşsizlik oranı ülkede yüzde 27 düzeyine ulaşmış durumda.