Yücel, Die Welt gazetesindeki yorumunda 'Soylu sadece Erdoğan'ın tasmalı köpeği değil, aynı zamanda yeni müttefiklerinin de temsilcisi. Soylu, "ideolojik olarak yakın durduğu resmi müttefikleri aşırı sağcı MHP'nin yanı sıra eskiden derin devlet denilen gayri resmi müttefikleri olan devlet aygıtındaki milliyetçi güçlerin de temsilcisidir' yorumunu yapmıştı.

Ancak Yücel'in bu yorumu özellikle sosyal medyada AKP trolleri tarafından ağır bir şekilde eleştirilmiş ve Yücel hakarete maruz kalmıştı.

Bunun üzerine Yücel twitter hesabı üzerinden 'Kettenhund (zincirli köpek) deyimi Almancada hakaret sayılmaz. Literatürde güvenlikçi, otoriter politikacılar veya sert defans oyunları için kullanılır. Bu benzetmenin ifade ettiği şey, sadakat değil, saldırganlıktır. Tasmalı köpek ifadesinin asıl kaynağı 'schlosshündchen' olurdu. Welt'teki yazımın çevirilerinde bu deyim yanlış aktarılmıştır. Hakaret olsaydı ne ben kullanırdım ne de gazetem bu ifadeyi manşete taşırdı' şeklinde yaptığı yazılı açıklama ile eleştirilere son noktayı koymak istedi.

Hamburg Basın Birliği Başkanı Emin Sağlık da, yönetim kurulu adına Deniz Yücel'in bu yazısını bir hakaret olarak görerek, önceki gün Yücel'i kınayan bir basın açıklaması yaparak Yücel'i özür dilemeye çağırmıştı. Çoğunluğu reklam çevresinden gelen ve AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen yerel muhabirlerin oluşturduğu Hamburg Basın Birliği'nin kınama mektubu ise kimi çevrelerce eleştirildi.

T.C. Berlin Basın Müşavirliği ile Almanya'da faaliyet gösteren yerel medyaya gelir sağlama ile ilgili toplantıların düzenlendiği bir süreçte Basın Birliği'nin bu yönde kınama yazısı yazması akıla bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor!!!!!

KINAMA YAZISI İSTİFA GETİRDİ

Öte yandan Hamburg Basın Birliği tarafından Deniz Yücel ile ilgili kınama yazısı hazırlanmasının ardından yönetim kurulu üyesi Sabah gazetesi muhabiri İkbal Özakıncı'nın dernek ve üyelikten istifa ettiği öğrenildi.