Welt’in ulaştığı belgeye göre, Alman Savunma Bakanlığı, ‘NATO’yu istikrarsızlaştırma ve zayıflatma’ hedefinin peşinden koşan Rusya ile ‘uluslararası düzeni kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirmeye’ çalışan Çin’in büyük bir askeri tehdit oluşturduğu konusunda uyarıda bulunuyor. 

WikiLeaks kurucusu Assange’ın ABD'ye iadesi askıya alındı WikiLeaks kurucusu Assange’ın ABD'ye iadesi askıya alındı

Belgede, Savunma Bakanlığı’nın, Rusya'nın yüksek hassasiyetli, önlenmesi zor, hipersonik uzun menzilli füzeler konuşlandırması, denizden nükleer misilleme potansiyelini korunması ve nükleer potansiyelin modernizasyonuna yönelik yatırımlarından büyük endişe duyduğu belirtiliyor. 

Rusya’nın 6 bin 375 nükleer savaş başlığına sahip olduğuna dikkat çekilen belgede ayrıca, 840 bin Rus askerinin çok iyi bir eğitimden geçtiğine vurgu yapılarak, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin belirli bir bölgede kısa sürede üstünlüğü ele geçirebilecek yeteneğe sahip olduğu kaydediliyor. 

ÇİN, DÜNYANIN EN BÜYÜK SİLAHLI İNSANSIZ HAVA ARACI İHRACATÇISI

Öte yandan haberde Çin'in, silah satışları ve askeri işbirliği dahil olmak üzere, küresel nüfuz açısından Rusya'yı giderek geride bıraktığı belirtildi.

Haberde, Çin şu anda "dünyanın en büyük silahlı insansız hava aracı ihracatçısı. Çin sadece iki milyon askere, yaklaşık 6.850 savaş tankına ve 1.600 savaş uçağına sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda 2.500 kilometreye kadar uzun menzilli son derece tehlikeli hipersonik füzeler de dahil olmak üzere "dünyanın en büyük konvansiyonel füze potansiyeline" denildi.