Hamburg



Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’deki mevcut sorunları dikkate almada problemi olduğunu ifade eden Öger, ‘Erdoğan, halkın en çok oy alanının kral olduğunu düşünüyor. Halkın ve tek tek bireylerin nasıl bir yaşam tercih etmeleri gerektiğine kendisi tek başına karar veriyor’ dedi.

 

‘HER GEÇEN GÜN OTORİTERLEŞİYOR’

 

 

 

Erdoğan’ın son iki yılda çok değiştiğini ve her geçen gün otoriterleştiğine işaret eden Öger, ‘Erdoğan çok değişti. Her geçen gün otoriterleşiyor. Bu halk için kabul edilemez bir şey. Eğer bu şekildeki agresif retoriğini devam ettirirse seküler kesim ile muhafazakar-islamcı kesim arasındaki uçurum daha da derinleşebilir’ dedi.

 

 

‘ÖGER’DEN EKONOMİ ÇEVRELERİNE ÇAĞRI’

 

 Öger, Erdoğan’ın Amerika ve Avrupa ile ilşkilerini kesmeye doğru yol aldığını ve ekonomi çevrelerine Erdoğan’ı bu konuda uyarlamaları konusunda çağrıda bulundu.

 

 

Göstericilerin Erdoğan’ın otoriter yapısına karşı çıktıklarını ve topyekün gösterilerin AKP iktidarına yönelik olmadığını ileri süren Öger, bu yönüyle Mısır ve Tunus’taki ‘Arap Baharı’ ile karşılaştırılamayacağını ileri sürdü. 

 

‘KOMPLO TEORİSİ’

 

 

Erdoğan’ın olayların arkasında ‘dış güçler var’ şeklindeki açıklamasını ise, Öger şöyle değerlendirdi: ‘’İnandırıcı değil. Bu türlü komplo teorilerine kim inanır ki?’.