KHK kapsamında 10 kanal kapatıldı

OHAL kapsamında bugüne kadar Hayatın Sesi, TV10, Azadi TV, Jiyan TV, Van TV, Denge TV ve Zarok TV'nin de bulunduğu 10 televizyon ve radyonun yayını duruduruldu.



Kurumlar, KHK kapsamında resmi bilgilendirme yapılmadan, yayın yaptıkları için TÜRKSAT uydusundan çıkarıldı. Yayınların, Başbakanlık emri ile durdurulduğu bildirildi. Hayatın Sesi TV, internet üzerinden yayın yapmaya devam ediyor.


Karara yönelik TV10 Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

15 temmuz gecesi darbeciler tarafından kesilen yayınımız bu günde KHK ile kesiliyor. Alevi toplumun sesi TV10 başbakanlık emriyle OHAL kanunlarına dayanarak hukuksuz bir biçimde yayını kesildi. 

İktidarı kayıtsız şartsız desteklemeyen medyaya verilen bu gözdağı giderek genişleyeceğine hiç şüphe yok. Hukuksal çerçevede yapılması gereken girişimler sonuna kadar yapılacaktır.



TV10 2011 yılından beri aralıksız alevi toplumunun sorunlarını, ihtiyaçlarını, yol erekanını, Samsun'dan, Dersim'e, Tokat'a, Adıyaman, Terolara, Tekirdağ'a, Hacıbektaş'a, Antakya'ya ve Türkiye'nin her tarafında ekranlarına taşıdı. Alevilerin sesi, soluğu oldu.

Tam da Alevilerin Masum-u Pak orucunun başladığı bu gece ve arkasında Yas-ı Muharrem’in başlayacağı bir zamanda TV10’nu susturmaya çalışmak manidar değil mi? Alevilerin evlerinin işaretlendiği bir dönemde bunu yakmak ne anlama geliyor?

Basın yayın ilkelerinden ödün vermeden, özgürlükçü, demokratik, halkçı, barışçıl ve şiddeti amasız red eden yayın politikamızı kendimize rehber edindik. Toplumun dili, gözü, kulağı olduk.

Alevi toplumunun ve demokratik kamuoyunun bu hukuksuzluğu ve yok saymayı kabul etmeyeceğini ve kendi sesine sahip çıkacağına inanıyoruz.

HAKK’IN VE HAKİKATİN SESİ OLMAYA DEVAM EDEĞİZ.

21 TEMMUZ DA OHAL İLAN EDİLDİ

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası 21 Temmuz'da OHAL ilan edildiğini duyurmuştu. Darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında ülke genelinde 32 bin kişi tutuklandı. Olağanüstü Hal'in süresi 3 ay olarak belirlenirken, gerekirse sürenin uzatılacağı da belirtilmişti.

Dün düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası, 21 Temmuz’da başlatılan Olağanüstü Hal’in uzatılması tavsiye edildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun OHAL'i üç ay uzatılması tavsiyesine işaret ederek "Belki 12 ayda yetmeyecek" dedi.