Medya ombudsman Faruk Bildirici, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bildirici, Türkiye gazetesinin "PKK temizlenecek... Mülteciler evine dönecek... SURİYE İLE YENİDEN" başlıklı manşetini ele aldı.

Gazeteci Bildirici, AKP'ya yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesinin söz konusu haberinde; Suriye Devlet Başkanı Esad için artık "Eset" demediğini, medyanın dilinin değişen politikalarla birlikte yön değiştirdiğine dikkat çekti.

Bildirici, konuyla ilgili olarak, kişisel sosyal medya hesabından, "'Terörist Hafter'in gittiğini artık 'Lider Hafter'in geldiğini yazmıştım dün. Bugün de Türkiye gazetesinde 'ESED' silindi, 'ESAD' geldi' Medyanın dili de iktidarla birlikte rüzgar gülü gibi dönüveriyor..." diye yazdı.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, geçen gün kendi sitesinde, "Medya rüzgar gülü gibi; 'Terörist Hafter' gitti, 'Lider Hafter' geldi başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Bildirici, söz konusu yazısında, AKP'nin dış politikasıyla medyanın da hızla bir dönüşüme uğradığına dikkat çekti.

Libya'daki iç savaşta, Türkiye'nin General Halife Hafter güçlerini, "terörist" gördüğünü anımsatan Bildirici, bu durumun değiştiğini söyledi.

X platformu açıkladı: Türkiye'nin sansür talebi reddedildi X platformu açıkladı: Türkiye'nin sansür talebi reddedildi

Bildirici, "Son aylarda bu tavır değişmeye, Hafter güçlerine karşı daha farklı bir dil kullanılmaya başlandı. Geçen hafta da Libya’nın doğusundaki Libya Temsilciler Meclisi’nin Başkanvekili Fevzi El-Nuveyri ve beraberindeki heyet Ankara’ya geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da kabul edildi" dedi.