Peker’in, ‘’Bodrum’da Sezgin Baran Korkmaz’a ait lüks Paramount Otel’de hakim, savcı, emniyet müdürü ve gazeteciler kaldı. Bunlardan biri de Habertürk spikeri Veyis Ateş’tir’’ çıkışı, gündemi alt üst etti.

TGC’YE ÇOK SAYIDA ŞİKÂYET BAŞVURUSU YAPILDI!

Medya Radar’ın haberine göre, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tüzüğüne, TGC Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davrandığı gerekçesiyle Veyis Ateş hakkında TGC’ye çok sayıda şikâyet başvurusunun yapıldığı öğrenildi.

VEYİS ATEŞ HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI!

Bu başvurular üzerine toplanan TGC Yönetim Kurulu’nun Veyis Ateş hakkında disiplin soruşturması açılmasına ve bu nedenle savunmasının istenmesine karar verdiği, Medyaradar’a gelen duyumlar arasında yer aldı.

Sedat Peker, 6 Haziran Pazar günü yayınladığı 9. videoda, Veyis Ateş hakkında, “Bodrum’da Paramount Otel var. Sahibi Sezgin Baran Korkmaz. Bu arkadaş Türkiye’de de aranıyor ABD’de de aranıyor. Otelinde kimler var? Veyis Ateş. Sizin aranan adamın otelinde ne işiniz var? Sizin maaşınız kaç para? Hani fatura? Bu bile suç. Daha da çıkacak. Veysi. Senin kayıtlar da çıkacak.

28 Aralık’ta operasyon yapılıyor. 29 Aralık 45 milyon doların ödenmesi gereken tarih. Sezgin Baran’ın karısını gözaltına alıyorlar. Bu Veysi. Ben olayı toparlayayım diye arayan bu Veyis. Aranan adamın oteline gidiyorsun, kalıyorsun, on binlerce yüz binlerce avro hesap ödemiyorsunuz. Sonra da adamı gasp ediyorsunuz. Kayıtlar var.” ifadelerini kullanmıştı.

Ateş’in Paramount Otel’de kaldığını gösteren sosyal medya paylaşımları, Peker’in iddiası sonrası gündem olmuştu.

HADİ ÖZIŞIK ÜYELİKTEN ÇIKARILMIŞTI

TGC, Sedat Peker’in FaceTime görüşmelerini paylaştığı Hadi Özışık’ı oy birliğiyle üyelikten çıkarmıştı.

Assange'ın ABD'ye iadesine ilişkin kritik duruşma Assange'ın ABD'ye iadesine ilişkin kritik duruşma

TGC, 20 Mayıs 2021 günü yaptığı toplantıda üyesi Hadi Özışık ile ilgili şikayetleri değerlendirmiş, Sedat Peker’le FaceTime görüşmeleri ortaya çıkan Özışık’ın üyelikten çıkarılmasına karar verilmişti.