Gazeteye göre devlet televizyonu Erdoğan'ın rakiplerine yer vermediği için seçim adaletli bir ortamda yapılamayacak.

Gazete 2 ve 4 Temmuz arasında TRT'nin Erdoğan'a 204 dakika, iki rakibine ise toplam 3 dakikadan az zaman ayırdığını belirtiyor. Times Erdoğan'ın seçimi ilk turda kazanmasının beklendiğini yazıyor.

Gazete karşıtlarının cumhurbaşkanlığını kazanması kesin görünen Erdoğan'ın elindeki gücü daha da artırmasından kaygı duyduklarını kaydediyor. 

Gazete bu ülkeleri popülist güçlü liderlerin demokratik yöntemlerle işbaşına gelip bağımsız kuruluşların içini boşalttığı ve muhalefeti susturduğu rejimler olarak tanımlıyor. Times Tayfun Demir isimli bir taksi şöförünün "Erdoğan şimdi kral" dediğini aktarıyor.

Demir "güçlü hükümet istiyoruz ama diktatörlük istemiyoruz" diye de ekliyor. Gazete Pennyslvania'daki Lehigh Üniversitesi'nden Henri Barkey'nin "Türkiye tek parti ve tek adam ülkesi olmaktan, tek adam ülkesi olmaya dönüşümle yüzyüze" dediğini aktarıyor.

Londra merkezli Standard Bank'ten yükselen piyasalar bölüm başkanı Timothy Ash "Türkiye'nin gelişim modeli Avrupa tarzı demokratik piyasa ekonomisinden, merkezileşmiş iktidar, tek bir hakim parti ve medyada pek eleştirinin olmadığı Asya tarzı bir modele dönüşüyor" diyor.