TGS açıklamasında “Özetle işveren, defalarca hukuku çiğnemiştir. Anayasal haklarını kullanan gazetecileri engelleyerek çiğnemiştir. Haksız sebeple işten atarak çiğnemiştir. İşçilerin hakkı olan kıdem ve ihbar tazminatlarını vermeyerek çiğnemiştir” dedi.

46 gazetecinin haklarını almak için başlattıkları arabuluculuk sürecinin karşılıksız bırakıldığını kamuoyuna duyuran sendika, avukatlar aracılığıyla işe iade davaları açıldığını söyleyerek “Medya sahipleri bilmelidir ki Türkiye Gazeteciler Sendikası, bu hukuksuzlukların hiçbirine göz yummayacaktır. Medya sektöründe orman kanunları sona erecek, sendikalı, toplu iş sözleşmeli bir çalışma düzenini Türkiye Gazeteciler Sendikası kuracaktır.” dedi.

TGS'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Anayasal hakkını kullanarak sendikalı olan yüzlerce Hürriyet çalışanından 46’sı 25 Ekim’de işten çıkartıldı. Yaklaşık bir hafta sonra; 30 ve 31 Ekim tarihlerinde, onlar durumdan habersiz çalışmaya devam ederken evlerine tebligat gönderildi. Ancak meslektaşlarımızın yasal hakları iki aydır sürdürdüğümüz tüm iyi niyetli çabalara rağmen verilmedi. Başlattığımız arabuluculuk süreci Demirören tarafından karşılıksız bırakıldı.

Bu tutum gayrikanunidir, gayriinsanidir, gayriahlakidir. Hürriyet’i Hürriyet yapan insanlar aileleriyle birlikte mağdur edilmiştir. Demirören yönetimi suç işlemiştir. İşveren, gazetecilerin sendikalı olma hakkını engelleyerek kanunu çiğnemiştir.

Çalışanları sebepsiz yere işten atarak kanunu çiğnemiştir. Kıdem ve ihbar tazminatlarını vermeyerek kanunu çiğnemiştir.

Biz yine de hukuka güveniyor, Türkiye’de adil yargıçların olduğunu biliyoruz. İşten çıkartılan arkadaşlarımızın tüm haklarını kuruşu kuruşuna alabilmesi için davalarını açtığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Medya sahipleri bilmelidir ki Türkiye Gazeteciler Sendikası, bu hukuksuzlukların hiçbirine göz yummayacaktır. Medya sektöründe orman kanunlarını sona erdirecek; sendikalı, toplu sözleşmeli, insanca bir çalışma düzenini -her ne pahasına olursa olsun- kuracağız.

Sendika Hürriyet’tir!"