Mehmet Tanlı

Gün geçmiyor ki, Türkiye‘de AKP ye muhalif medya organları RTÜK‘ten ceza almasınlar, TV ekranları ile internet haber sitelerinin sayfaları kapatılmasın, Radyoların sesi susturulmasın.

Cezalardan en çok nasibini alan TELE 1 TV, ciddi bir politik baskı altında olmasına rağmen yayınlarını başarıyla sürdürmekte halka gerçekleri söylemeye devam etmektedir. Her geçen gün güçlenen TELE 1in Avrupa‘da özellikle de Almanya‘da ciddi bir izleyici potansiyeli bulunuyor.

Avrupa‘daki TELE 1 izleyicileri kanala verilen yayın durdurma ve para cezalarına tepki gösteriyorlar ve “RTÜK, artık kontrol mekanizması olarak görev yapan bir kurum değildir. Tam tersine şu anki AKP iktidarının ve sarayın tetikçiliğini yapmaktadır. Bununla bir suç işlediklerinin farkında değiller. Verdikleri Siyasi kararlarla suç işliyorlar. TELE 1 objektif haberler, programlar yapıyor. Artık toz pembe bir Türkiye kalmadığını herkes biliyor. Basın özgür değilse o ülke de demokrasiden bahsedilebilir mi? ” diyorlar.

Tutuklu Tüm Gazeteciler Serbest Bırakılsın

Türkiye'deki tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını da isteyen farklı kurumlarda, Sivil Toplum Kuruluşlarında üye ve yönetici olan ama bu kampanyada bireysel davranan TELE 1 gönüllüleri bu kadar fazla Gazetecinin tutuklu kalmasının da ülke adına utanç verici bir durum olduğunu ve ülkenin imajına inanılmaz zarar verdiğini vurguladılar.

Nasıl destek olabilirsiniz?

TELE 1‘e farklı yollar ve biçimlerde yardımda bulunabilirsiniz. Destek Hesap numaraları Yardım Kampanyası Afişinde görülmektedir. Bunlara ek olarak Kampanyaya katılmak isteyenler İş Bankası'nın ‚‘‘ Para gönder App‘‘ ını yani Programını cep telefonu yada Bilgisayarına indirerek yada Western Union‘la en hızlı ve ucuz biçimde yardımlarını Kanalın hesap numarasına havale edebilirler.