Pazar günü Almanya’nın yüksek tirajlı bulvar gazetesi ‘Bild am Sonntag’ manşetinde “Başbakan Erdoğan öfkeli vatandaşlarını sopayla dövdürttü” haberinde yayımlanan fotoğraflarda üç polisin yerde yatan yarı çıplak eylemciye tekme ve dipçikle saldıran polislerin karesine yer verdi.

Haberde yer alan diğer fotoğraflarda başından ağır yaralanan kanlar içinde eylemci ve polisin halka tazyikli su ve gaz görüntüleri gösterildi. Bild am Sonntag gazetesi haberde olayları “Türk İlkbaharı” olarak nitelendirdi. Almanya’nın diğer günlük ve yerel gazeteleri Geziparkı olaylarına geniş yer verdi.

Fransa basınından Dernieres Nouvelles D’Alsace  (DNA) “İstanbul’da yüksek tansiyon” başlığıyla “halk  iktidar partisi AKP’den memnun değil. Taksim meydanı Tahrir meydanına dönüşüyor. Türkiye’de  aşırı İslam korkusu giderek büyüyor” haberleriyle ‘Geziparkı’ olaylarını okuyucularına duyurdu.

Fransa’nın Strasbourg kentinin cumhuriyet meydanında Cuma günü 200’den fazla öğrenci, sivil toplum örgütleri, belediye encümenleri  Geziparkı’na destek için eylem yaptı. Eylemciler taşıdıkları dövizlerde ‘bir ağaç ölür, bir millet uyanır’, ‘omuz, omuza Taksim için beraberiz’, Strasbourg sizle beraber mesajları yer aldı.